Μέχρι το 2025, οι AI PCS αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 40% των παγκόσμιων αποστολών PC

Τα τελευταία δεδομένα πρόβλεψης από την Canalys δείχνουν ότι η παγκόσμια αποστολή των PCS AI θα φτάσει τα 48 εκατομμύρια μονάδες το 2024, αντιπροσωπεύοντας το 18% των συνολικών αποστολών προσωπικών υπολογιστών (PC).Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή του μετασχηματισμού της αγοράς.Αναμένεται ότι μέχρι το 2025, η αποστολή AI PCS θα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 40% των συνολικών αποστολών PC.Μέχρι το 2028, η αποστολή των PCS AI θα φτάσει τα 205 εκατομμύρια μονάδες, με ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) ενός εκπληκτικού 44% από το 2024 έως το 2028.

Αυτοί οι υπολογιστές ενσωματώνουν αποκλειστικούς επιταχυντές για το AI, όπως μονάδες νευρικής επεξεργασίας (NPU), απελευθερώνοντας νέες δυνατότητες στην παραγωγικότητα, την εξατομίκευση και την ενεργειακή απόδοση.Αυτό θα φέρει επανάσταση σε ολόκληρη την αγορά υπολογιστή και θα φέρει σημαντικά κέρδη αξίας για τους κατασκευαστές και τους συνεργάτες τους.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Canalys, Ishan Dutt, δήλωσε: "Η ευρεία εφαρμογή των τσιπ επιτάχυνσης του AI στον προσωπικό υπολογισμό θα έχει βαθιές επιπτώσεις. Μέχρι το τέλος του 2025, η αποστολή AI PCS θα υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια μονάδες.εμπειρία, ενίσχυση της παραγωγικότητας και, προσφέροντας υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ισχυρή ασφάλεια, εξατομικεύουν μαζικά και μειώνουν το κόστος που συνδέεται με τη λειτουργία του φόρτου εργασίας του AI. Αυτό το αναδυόμενο τμήμα PC προσφέρει νέες ευκαιρίες για προγραμματιστές λογισμικού και προμηθευτές υλικού και παρουσιάζει επιτακτικές περιπτώσεις χρήσης για τους καταναλωτές, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά σενάρια. "

Ο αναλυτής της Canalys Kieren Jessop σχολίασε: "Η ταχεία υιοθέτηση των AI PCS θα αυξήσει μέτρια την τιμή TAM της αγοράς PC. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της νέας κατηγορίας θα δημιουργήσουν δυναμική για την πριμοδότηση, ειδικά στον εμπορικό τομέα.να διοικούν ένα ασφάλιστρο 10% -15% σε σύγκριση με τα μη-NPU ολοκληρωμένα αντίστοιχα.2028, ο λόγος αυτός θα αυξηθεί σε πάνω από 80%. Ως εκ τούτου, η αποστολή υπολογιστών σε αυτό το εύρος τιμών θα αυξηθεί σε πάνω από το ήμισυ της αγοράς μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση της συνολικής αξίας των αποστολών PC από 225 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 έωςπάνω από 270 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028. "



Η τελευταία πρόβλεψη από την Canalys υπογραμμίζει τον ευρύτατο και βαθύ αντίκτυπο που θα έχει ο AI PCS σε ολόκληρο τον κλάδο τα επόμενα πέντε χρόνια και μετά.Δεδομένου ότι οι υπολογιστές AI γίνονται mainstream, οι κατασκευαστές ικανοί να προσφέρουν καινοτόμες, διαφοροποιημένες εμπειρίες επιτάχυνσης AI θα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.