Η "απαγόρευση" χαλαρώνεται; Η CEO της Qualcomm, Morenkov: έχει επανεκκινήσει την προμήθεια της Huawei

Σήμερα, σύμφωνα με το Caixin.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Steve Mollenkopf, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η Qualcomm έχει ξαναρχίσει την προμήθεια στην Huawei.

Το Caixin.com αναφέρει ότι ο Morenkov δήλωσε ότι η Qualcomm θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει τους πελάτες της στην Κίνα. Ακόμη και όταν η Huawei αντιμετωπίζει κανονιστικά ζητήματα, η Qualcomm εργάστηκε σκληρά για να εξασφαλίσει ότι η Huawei παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Στις 16 Μαΐου του τρέχοντος έτους, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει την Huawei στον "κατάλογο οντοτήτων", απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν ανταλλακτικά σε αυτές χωρίς ειδική άδεια. Στη συνέχεια, στις 20 Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να καθυστερήσουν την απαγόρευση της Huawei για 90 ημέρες.

Στις 29 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η Trump δήλωσε ότι μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν ανταλλακτικά στην Huawei.

Στις 9 Ιουλίου, ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross ανέφερε ότι το Υπουργείο Εμπορίου θα εκδώσει άδεια σε αμερικανικές εταιρείες για να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα στην Huawei χωρίς να απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Huawei βρίσκεται ακόμα στη λίστα οντοτήτων και η απαγόρευση δεν έχει αρθεί.

Στην πραγματικότητα, τον Ιούνιο, ορισμένοι κατασκευαστές των ΗΠΑ προσπάθησαν να παρακάμψουν την απαγόρευση και προσπάθησαν ένα μικρό μέρος για να ξαναρχίσουν την προμήθεια της Huawei. Στην ενημέρωση του επενδυτή στις 25 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Micron Sanjay Mehrotra δήλωσε ότι η προσφορά τσιπ Huawei έχει αποκατασταθεί μερικώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κυρίως επειδή αυτά τα προϊόντα τσιπ δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κανονισμών ελέγχου των εξαγωγών. Επηρεασμένη από το όριο λίστας οντότητας. Στο εγγύς μέλλον, οι Αμερικανοί κατασκευαστές ασκούν πίεση στη διοίκηση του Trump για την άρση της απαγόρευσης της Huawei.

Εννοείται ότι η Huawei δαπάνησε περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε μέρη και εξαρτήματα το 2018, με τη συμμετοχή 33 βασικών προμηθευτών από την Αμερική, όπως η Qualcomm, η Intel και η Microsoft.

Η Huawei εξέφρασε πάντοτε το άνοιγμα και τη συνεργασία της προς την παγκόσμια αλυσίδα της βιομηχανίας. Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου κλειδώματος, οι αμερικανοί προμηθευτές αναζητούν θετικές λύσεις, οι οποίες τους έχουν μετακινήσει βαθιά.

Νωρίτερα, ο Ren Zhengfei δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Huawei αγόρασε πενήντα εκατομμύρια μάρκες Qualcomm πέρυσι με την προϋπόθεση ότι η Kirin είχε ήδη μια ολοκληρωμένη λύση τσιπ. Στην περίπτωση των προμηθευτών που επιστρέφουν στην προμήθεια, η Huawei μπορεί να αγοράσει επαρκή αριθμό τσιπ της Qualcomm.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Qualcomm, κ. Cristiano Amon, δήλωσε σε συνέντευξη στο Consumer Electronics Show στο Βερολίνο ότι η Qualcomm ζήτησε άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να συνεχίσει να πωλεί την τεχνολογία και τα προϊόντα της στην Huawei. Αναμονή για έγκριση. Ο Amon δήλωσε ότι καθώς οι παγκόσμιοι φορείς ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο 5G επόμενης γενιάς, θα είναι «αισιόδοξοι» για τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα της Huawei.

Στις αρχές Αυγούστου, η Qualcomm δήλωσε στην έκθεση κερδών για το τρίτο τρίμηνο ότι οι εμπορικές διαφωνίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ προκάλεσαν ελάχιστες απώλειες από τις άμεσες πωλήσεις της Huawei. Ωστόσο, καθώς η Huawei μετατόπισε το επίκεντρο της στην κινεζική αγορά, ορισμένες από τις παραγγελίες πελατών της OEM έπεσαν στην Huawei και το μερίδιο αγοράς της ήταν βέβαιο. Ο βαθμός επηρεάζεται από την Huawei.

Σε μια έκθεση του Reuters στις 27 Αυγούστου, η πηγή δήλωσε ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει λάβει περισσότερες από 130 αιτήσεις άδειας πώλησης από εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά η διοίκηση Trump δεν έχει εκδώσει άδειες.

Η σημερινή δήλωση του CEO της Qualcomm σημαίνει ότι η εφαρμογή της Qualcomm έχει εγκριθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι ασαφές το καθεστώς έγκρισης άλλων κατασκευαστών των ΗΠΑ που υπέβαλαν αίτηση. Το Qualcomm ανακοίνωσε ότι η επανεκκίνηση της προσφοράς της Huawei σημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση απαγορεύεται από την Huawei. Περαιτέρω χαλάρωση, η συλλογή του μικρο-δικτύου θα συνεχίσει επίσης να δίνει προσοχή.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.