Qualcomm Liu Junyong: μια νέα γενιά ήχου Bluetooth SoC λύνει τα σημεία πόνου των πραγματικών ασύρματων ακουστικών

Το 2018, η Qualcomm εισήγαγε τα QC512x και QCC302x Bluetooth Audio SoCs, οδηγώντας την "ασύρματη επανάσταση" των ακουστικών. Δύο χρόνια αργότερα, η Qualcomm ξεκίνησε τη νέα σειρά SoCs-QCC514x της σειράς Bluetooth (κορυφαία) και την σειρά Qualcomm® QCC304x (entry-level και mid-end) SoC, εστιάζοντας στη βελτίωση της πραγματικής εμπειρίας ασύρματων ακουστικών επόμενης γενιάς.


Εννοείται ότι η σειρά QCC514x και η σειρά QCC304x έχουν βελτιστοποιηθεί για αληθινά ασύρματα ακουστικά και συσκευές που φοριούνται στο αυτί, οι οποίες μπορούν να παρέχουν πιο ισχυρές συνδέσεις, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μεγαλύτερη άνεση και επίσης να ενσωματώσουν αποκλειστικό εξοπλισμό για την υποστήριξη υβριδικών ενεργών θορύβων θορύβου (Hybrid ANC) , βοηθός φωνής και κορυφαία ασύρματη ποιότητα ήχου και φωνής.


"Με τη μονάδα πραγματικής ασύρματης τεχνολογίας, η εμπειρία των χρηστών της επόμενης γενιάς πραγματικών ασύρματων ακουστικών θα γίνει καλύτερη και καλύτερη και τα αληθινά ασύρματα ακουστικά θα συνεχίσουν να διατηρούν μια τάση ανάπτυξης υψηλής ταχύτητας". Ο Liu Junyong, διευθυντής marketing στο Qualcomm, δήλωσε στο Jiwei.com.

Βελτιώστε την εμπειρία των πραγματικών ασύρματων ακουστικών επόμενης γενιάς

Σύμφωνα με την Qualcomm, οι δύο μεγάλες πλατφόρμες, QCC514x και QCC304x, έθεσαν τα θεμέλια για την επόμενη γενιά πραγματικών ασύρματων συσκευών, ελπίζοντας να προωθήσουν πραγματικά τη μετατροπή πραγματικών ασύρματων προϊόντων μέσω της νέας πλατφόρμας.

Η κινητήρια δύναμη για μια τέτοια αλλαγή προέρχεται από τη δυνητική και ευρεία ζήτηση της αγοράς.

Σε μια έκθεση έρευνας σχετικά με τη χρήση ηχητικών προϊόντων που κυκλοφόρησε η Qualcomm το 2019, διεξήχθη έρευνα μεταξύ 6000 ερωτηθέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τη Γερμανία, εκ των οποίων το 66% η ποιότητα του ασύρματου ήχου έχει φθάσει ή και ξεπερνά αυτή των ενσύρματων συσκευών, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ευρεία αποδοχή των ασύρματων προϊόντων από τους καταναλωτές από μια άποψη. Ταυτόχρονα, για τα μελλοντικά προϊόντα, προσβλέπουν επίσης να αποκτήσουν πιο πλούσια χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών, το 30% των ερωτηθέντων ελπίζει ότι τα μελλοντικά ακουστικά μπορούν να υποστηρίξουν τον αθλητικό εντοπισμό, το 50% των ερωτηθέντων ελπίζουν να υποστηρίξουν την ενισχυμένη ακοή και το 53% των ερωτηθέντων. Όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τους βοηθούς φωνής, το 63% ότι τα μελλοντικά προϊόντα μπορούν να υποστηρίξουν τη δραστική μείωση του θορύβου (ANC).

"Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οι προσδοκίες των χρηστών για προϊόντα αυξάνονται και αυξάνονται, γεγονός που θα οδηγήσει άμεσα στην ταχεία ανάπτυξη της μελλοντικής αγοράς και επίσης αποφασιστικό παράγοντα για τους χρήστες να αποφασίσουν εάν θα αγοράσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν προϊόν." Δήλωσε ο Liu Junyong.

Ως εκ τούτου, περιλαμβάνει φωνητικό περιβάλλον χρήστη, ενεργή μείωση θορύβου, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, κατάλληλη για καθημερινή φθορά, απρόσκοπτη εναλλαγή ρόλων και παρέχει δυνατότητες επεξεργασίας ήχου, πολλαπλών πυρήνων, χαμηλή λανθάνουσα διάρκεια ζωής και ισχυρή συνδεσιμότητα, ιδιαίτερα βελτιστοποιημένη για μορφές μικρών προϊόντων Όλα τα είδη των χαρακτηριστικών έχουν γίνει η δυνατότητα της νέας πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, οι δύο νέες πλατφόρμες ήχου που ξεκίνησε η Qualcomm περιλαμβάνουν κυρίως την τεχνολογία TrueWireless Mirroring, η οποία λύνει το πρόβλημα της σύνδεσης και της ταχύτητας εναλλαγής των ασύρματων ακουστικών. εξαιρετικά μικρό πακέτο WLCSP και εξαιρετική απόδοση κατανάλωσης ενέργειας, βελτιώνοντας την άνεση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ενσωμάτωση Ενεργή λειτουργία μείωσης θορύβου για βελτίωση της εμπειρίας ακρόασης και της ασφάλειας. ολόκληρο το σύστημα ενσωματώνει τους βοηθούς φωνής για την ενίσχυση της διαδραστικής εμπειρίας και ούτω καθεξής.

"Η Qualcomm διαθέτει ένα πλήρες φάσμα προϊόντων ήχου Bluetooth, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας σειράς προγραμματιζόμενης τεχνολογίας Bluetooth QCC512x για την αγορά υψηλής τεχνολογίας και της πλατφόρμας QCC302x για προγραμματισμένη πλατφόρμα QCC302x για το low-end και mid-end. QCC304x σειρά προϊόντων, κυρίως ένα νέο SoC βελτιστοποιημένο για την επόμενη γενιά ασύρματων ακουστικών. Στη νέα γενιά πλατφορμών βελτιώσαμε περαιτέρω την απόδοση των RF, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης ευαισθησίας λήψης, μεγαλύτερης ισχύος μετάδοσης και πιο ισχυρής σύνδεσης RF Ενώ ταυτόχρονα, με βάση την προηγούμενη γενιά πλατφόρμων εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, έχει γίνει περαιτέρω βελτιστοποίηση για πιο περίπλοκα σενάρια χρήσης και κατανάλωση ενέργειας », δήλωσε ο Liu Junyong.

Η TrueWireless Mirroring απευθύνεται σε διασταυρωμένα σημεία πόνου

Σύμφωνα με τον Liu Junyong, τα αληθινά ασύρματα ακουστικά έχουν δύο αριστερά και δεξιά ακουστικά, έτσι φέρνει και μια ποικιλία συνδυασμών. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούνται δύο ακουστικά μαζί, είναι ένα σενάριο στερεοφωνικής χρήσης. Στην πραγματική χρήση, όπως όταν κάνετε μια κλήση ή ακούτε μουσική, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει ένα από τα ακουστικά ανά πάσα στιγμή και να χρησιμοποιήσει μόνο το αριστερό ή το δεξιό αυτί. Μετά από αυτό, ο χρήστης μπορεί να επανασυναρμολογήσει τα δύο ακουστικά και να τα χρησιμοποιήσει ως στερεοφωνικά ακουστικά. Επομένως, τα παραπάνω σενάρια χρήσης αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για τα πραγματικά ασύρματα προϊόντα και είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πόνου των σημερινών αληθινών ασύρματων προϊόντων. Όταν ο χρήστης συνδυάζει τα ακουστικά, ενδέχεται να υπάρχει περίπτωση όπου η σύνδεση των ακουστικών είναι βραδεία και ο ήχος μπορεί να διακοπεί.

Και αυτή τη φορά η Qualcomm ξεκίνησε την τεχνολογία TrueWireless Mirroring, μπορεί να λύσει τέτοια σημεία πόνου χρήστη.

Ο Liu Junyong δήλωσε ότι το TrueWireless Mirroring μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε συνδυασμό ακουστικών και υποστηρίζει δυναμική και απρόσκοπτη εναλλαγή. Η τεχνολογία TrueWireless Mirroring επιτρέπει σε ένα από τα ακουστικά να συνδέεται με το τηλέφωνο και το άλλο ακουστικό είναι σε σύνδεση "καθρέφτη". Όταν ο χρήστης αφαιρέσει τα ακουστικά που είναι συνδεδεμένα στο τηλέφωνο, τα αντικατοπτρισμένα ακουστικά μπορούν γρήγορα και απρόσκοπτα να δημιουργήσουν μια σύνδεση με το τηλέφωνο χωρίς διακοπή του ήχου. Επιπλέον, το TrueWireless Mirroring υποστηρίζει επίσης τη διαχείριση μιας ενιαίας διεύθυνσης Bluetooth. Ανεξάρτητα από το αν ένα ακουστικό ή δύο ακουστικά χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να δει τη συσκευή με την ίδια διεύθυνση Bluetooth. Αυτό μπορεί επίσης να συνειδητοποιήσει καλύτερα την απουσία ακουστικών και βοηθών φωνής. Δουλειά.

Το 2018, η Qualcomm ξεκίνησε την τεχνολογία TrueWireless Plus στις πλατφόρμες ήχου QCC512x και QCC302x της προηγούμενης γενιάς, η οποία αποτελεί μια τεχνολογία end-to-end. Όταν ένα smartphone είναι εξοπλισμένο με κινητή πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon που υποστηρίζει TWS +, όταν χρησιμοποιείται με ακουστικά QCC512x ή QCC302x, μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία σύνδεσης TWS + από άκρο σε άκρο για να παρέχει στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης ισχύος κατανάλωση. , Κατώτερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Η τελευταία τεχνολογία TrueWireless Mirroring δεν εξαρτάται από την πλατφόρμα του κινητού τηλεφώνου, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα κινητά τηλέφωνα στην αγορά που δεν είναι εξοπλισμένα με κινητές πλατφόρμες Snapdragon μπορούν επίσης να συνδυαστούν με την τεχνολογία TrueWireless Mirroring για να επιτύχουν μια καλή εμπειρία χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία TrueWireless Mirroring έχει γίνει μια ευρύτερη τεχνολογία σύνδεσης που ισχύει για διάφορα κινητά τηλέφωνα στην αγορά.

Για το ίδιο ασύρματο ακουστικό που είναι συνδεδεμένο σε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, η εμπειρία είναι διαφορετική. Ο Liu Junyong είπε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαφορετικά ακουστικά μπορούν να υποστηρίζουν πολλαπλούς κωδικοποιητές (CODEC), συμπεριλαμβανομένων των SBC, AAC, aptX κ.λπ. Ορισμένα ακουστικά υποστηρίζουν μόνο SBC, αλλά όχι AAC. ή ορισμένα ακουστικά μπορούν να υποστηρίξουν πολλαπλούς κωδικοποιητές ήχου. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα του κωδικοποιητή ήχου στην πλευρά του τηλεφώνου όταν ο χρήστης συνδέει το σετ σε διαφορετικά τηλέφωνα. Αν το ίδιο σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι συνδεδεμένο με διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, η εμπειρία του χρήστη ενδέχεται να είναι διαφορετική λόγω των διαφορετικών κωδικοποιητών ήχου που υποστηρίζει το κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί.

"Συγκεκριμένα, αν η πλευρά του τηλεφώνου υποστηρίζει aptX και η πλευρά των ακουστικών υποστηρίζει επίσης aptX, τότε αυτό λειτουργεί σε λειτουργία aptX και η εμπειρία του χρήστη είναι μια εμπειρία κοντά στο CD ή υψηλότερη από την ποιότητα ήχου του CD.Αν ο κωδικοποιητής SBC είναι συνδεδεμένος, μπορεί να αποκτήσει μόνο την εμπειρία του χρήστη σε επίπεδο SBC · αν συνδέσετε έναν κωδικοποιητή AAC, θα έχετε την εμπειρία του χρήστη AAC αναλόγως, πράγμα που είναι ένας από τους κύριους λόγους. "δήλωσε ο Liu Junyong.

Βελτιωμένη απόδοση μείωσης ενεργού θορύβου

Εννοείται ότι τα προϊόντα νέας γενιάς QCC514x και QCC304x υποστηρίζουν και την ενεργή μείωση του θορύβου. Σε μια μικρή συσκευασία WLCSP, η Qualcomm ενσωματώνει μια ενεργή μονάδα μείωσης θορύβου, η οποία είναι μια ανεξάρτητη μονάδα DSP. Όταν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία ενεργού μείωσης θορύβου, η πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας θα είναι πολύ μικρή, δηλαδή, ενώ υποστηρίζει ενεργή μείωση θορύβου, μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Liu Junyong, η ενεργή μείωση του θορύβου υποστηρίζει δύο λειτουργίες: το ένα είναι ένα υβριδικό σύστημα θορύβου υψηλής απόδοσης και το άλλο είναι μια διαφανής λειτουργία μετάδοσης.

Η λειτουργία διαφανούς μετάδοσης σημαίνει ότι μετά την ενεργοποίηση του τρόπου λειτουργίας του χρήστη, μπορεί να ακουστεί και ο ήχος του περιβάλλοντος όταν ακούτε μουσική. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια στο σενάριο χρήσης. Για παράδειγμα, όταν ακούτε μουσική ενώ περπατάτε, οι χρήστες εξακολουθούν να θέλουν να ακούσουν τον ήχο των γύρω αυτοκινήτων, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια κατά το περπάτημα.

Προηγουμένως, η πλατφόρμα QCC512x που παρέχεται από την Qualcomm ήταν σε θέση να υποστηρίξει τη λειτουργία μείωσης θορύβου και οι πελάτες στην αγορά κυκλοφόρησαν προϊόντα ακουστικών που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Η νέα πλατφόρμα QCC514x που έχει ξεκινήσει έχει βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση για ενεργό περιορισμό του θορύβου. Επιπλέον, ο σχεδιασμός αληθινών ασύρματων ακουστικών ημι-αυτιού θέτει νέες προκλήσεις στην τεχνολογία, όπως για παράδειγμα αν η ενεργός μείωση θορύβου μπορεί να ταιριάζει με το σχεδιασμό ημι-αυτιού σε πολλά μελλοντικά προϊόντα. Ως εκ τούτου, στη σειρά QCC514x, η Qualcomm βελτίωσε την απόδοση της ενεργού λειτουργίας μείωσης θορύβου για να υποστηρίξει την προσαρμοστική ενεργή μείωση του θορύβου.

Ο Liu Junyong δήλωσε ότι η Qualcomm έχει συσσωρεύσει πολλά χρόνια μείωσης του θορύβου στη φωνή κλήσης, συμπεριλαμβανομένης της 8ης γενιάς τεχνολογίας μείωσης θορύβου cVc που εισήχθη στην προηγούμενη γενιά προϊόντων. Η Qualcomm συνεχίζει να αναβαθμίζει την τεχνολογία της στον τομέα της μειώσεως του θορύβου φωνής κλήσεων, ελπίζοντας να προσφέρει στους πελάτες καλύτερη απόδοση μείωσης θορύβου, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω βελτιώσεων στα νέα προϊόντα. Επιπλέον, επειδή η πλατφόρμα QCC514x χρησιμοποιεί μια εντελώς ανοικτή αρχιτεκτονική, πολλοί συνεργάτες τρίτων μπορούν επίσης να ενσωματώσουν προηγμένες τεχνολογίες στην πλατφόρμα Qualcomm για να παρέχουν στους πελάτες περισσότερες επιλογές.

Τα συστήματα QCC514x και QCC304x SoCs έχουν βελτιστοποιηθεί για να υποστηρίξουν τη χαμηλή ισχύ που οδηγεί στη βιομηχανία σε διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

"Για παράδειγμα, στην κατάσταση αναμονής, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την ενεργή μείωση του θορύβου ή να ενεργοποιήσει τη φωνή πάντα σε ένα σενάριο, το QCC514x έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας 86% μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό. ο χρήστης ενεργοποιεί τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης Η μείωση θορύβου κλήσεων cVc και η ενεργή μείωση θορύβου είναι ενεργοποιημένη Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας QCC514x είναι 26% μεγαλύτερη από αυτή των ανταγωνιστικών προϊόντων Εάν χρησιμοποιείτε ενεργή μείωση θορύβου κατά την ακρόαση μουσικής, Ενεργοποιήστε τη συνεχή φωνή 22% Αυτές είναι βελτιστοποιήσεις κατανάλωσης ρεύματος για πραγματικά σενάρια χρήσης Όταν χρησιμοποιείτε αληθινά ασύρματα προϊόντα, οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν απλά μία μόνο λειτουργία, οπότε ο συνδυασμός τόσων πολλών σύνθετων λειτουργιών μπορεί επίσης να προσφέρει στους χρήστες εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η υποστήριξη για τη χρήση όλων των καιρικών συνθηκών είναι μια μεγάλη πρόκληση, και αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα που εστιάζουμε στην επίλυση της πλατφόρμας νέας γενιάς ", δήλωσε ο Liu Junyong.

Ο Liu Junyong τόνισε ότι η βελτίωση της ποιότητας του ήχου συνεπάγεται τη βελτιστοποίηση του συστήματος. Από την οπτική γωνία του υλικού της πλατφόρμας SoC, διαφορετικές λύσεις που παρέχονται από διάφορους κατασκευαστές αποτελούνται από επεξεργαστές και κωδικοποιητές ήχου στην αρχιτεκτονική του συστήματος, αλλά στην πραγματικότητα το επίπεδο βελτιστοποίησης υλικού ολόκληρης της πλατφόρμας του συστήματος είναι διαφορετικό, το οποίο επίσης συγκρίνεται με Qualcomm. Το πλεονέκτημα άλλων κατασκευαστών στην αγορά.

"Συμπεριλαμβανομένων των κωδικοποιητών υψηλότερης ποιότητας όπως aptX, σχεδιασμός ισχύος συστήματος και δυνατότητες επεξεργασίας DSP Από την πλατφόρμα προηγούμενης γενιάς έως την πρόσφατα ξεκίνησε πλατφόρμα, η Qualcomm επιμένει στην βελτιστοποίηση της ποιότητας του ήχου ολόκληρου του συστήματος για πολλά χρόνια. η ποιότητα του ήχου είναι μια αγορά χρήστη Ο πρώτος παράγοντας που εξετάζεται από το σετ μικροφώνου-ακουστικού και όταν εξετάζουμε μια πλατφόρμα, ανησυχούμε περισσότερο για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες ολόκληρου του συστήματος, παρά για μια μόνο πτυχή. "δήλωσε ο Liu Junyong.

Το aptX Adaptive παρέχει υψηλής ποιότητας εύρωστες συνδέσεις

Το 2018, η Qualcomm ξεκίνησε το Qualcommapt Adaptive, έναν επόμενης γενιάς κωδικοποιητή ήχου που υποστηρίζει δυναμικές ρυθμίσεις. Συνδυάζει σταθερότητα, κορυφαία ποιότητα ήχου, δυνατότητα κλιμάκωσης και χαμηλό λανθάνοντα χρόνο. Και οι εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις ήχου προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία ασύρματης ακρόασης.

Τόσο τα QCC514x όσο και τα QCC304x υποστηρίζουν την Qualcomm aptX προσαρμοστική τεχνολογία ήχου. Με βάση το aptX Adaptive, μπορεί πάντα να διατηρεί μια ισχυρή σύνδεση κάτω από διαφορετικά σενάρια χρήσης. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να ρυθμίσει προσαρμοστικά τον ρυθμό κωδικών μετάδοσης ανάλογα με το περιβάλλον του πελάτη και την κατάσταση παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν σταθερή σύνδεση ανά πάσα στιγμή. Υπό την προϋπόθεση της σταθερής σύνδεσης, η Qualcomm ελπίζει επίσης να προσφέρει στους πελάτες CD ή υψηλότερης ποιότητας ποιότητα ήχου.

Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών και την παρακολούθηση βίντεο, οι χρήστες ενδέχεται να υποβάλουν άλλες υψηλότερες απαιτήσεις, όπως χαρακτηριστικά χαμηλής καθυστέρησης. Με βάση την τεχνολογία aptX Adaptive, όταν ένας χρήστης παίζει ένα παιχνίδι, η συσκευή ήχου μπορεί να αλλάξει προσαρμοστικά σε λειτουργία με χαμηλή καθυστέρηση. κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μεταβαίνει προσαρμοστικά σε λειτουργία φωνητικής κλήσης υψηλής ανάλυσης. Από τη σκοπιά της ολοκληρωμένης εμπειρίας χρήστη, η τεχνολογία aptX Adaptive λύνει κάποιες αντιφάσεις που υπάρχουν στην πραγματική χρήση. Η μουσική υψηλής ποιότητας, η ισχυρή συνδεσιμότητα, η χαμηλή καθυστέρηση και η φωνή υψηλής ποιότητας είναι όλα τα χαρακτηριστικά που οι χρήστες επιθυμούν να αποκτήσουν ταυτόχρονα. Ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν ελεύθερα σε διαφορετικά σενάρια εφαρμογών για να αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα που η τεχνολογία αυτή ελπίζει να επιλύσει.

Σύμφωνα με τον Liu Junyong, πολλά κινητά τηλέφωνα στην αγορά έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την τεχνολογία aptX Adaptive, συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi, Asus, Sharp, Sony, ZTE και ούτω καθεξής. Ο Liu Junyong πιστεύει ότι από την πλευρά των ακουστικών, το aptX Adaptive μπορεί να συνδυαστεί με την πλευρά του κινητού τηλεφώνου για να παρέχει πιο ισχυρή σύνδεση, υψηλότερη ποιότητα ήχου και προσαρμοσμένα σενάρια χρήσης, η οποία αποτελεί μια μελλοντική τάση.

Ο Liu Junyong δήλωσε ότι τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες στη χρήση πραγματικών ασύρματων προϊόντων δεν μπορούν να λυθούν με στατικούς κωδικοποιητές. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι ότι υπάρχει μια ορισμένη αντίφαση μεταξύ του υψηλού ρυθμού μετάδοσης και της παρεμβολής. Η πραγματοποίηση υψηλής ποιότητας ήχου απαιτεί υψηλό ρυθμό μετάδοσης bit, αλλά ο υψηλός ρυθμός bit σημαίνει επίσης ότι η αντιδιαστολή υποβαθμίζεται και δεν πληροί τις υψηλές απαιτήσεις ποιότητας. Η Qualcomm προωθεί σθεναρά την υιοθέτηση της τεχνολογίας aptX Adaptive από την πλευρά του κινητού τηλεφώνου στην πλευρά των ακουστικών. Ελπίζουμε ότι με τη σειρά προϊόντων που κυκλοφόρησε πρόσφατα, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες να σχεδιάσουν την επόμενη γενιά πραγματικά ανταγωνιστικών προϊόντων μέσω της τεχνολογίας TrueWireless Mirroring σε συνδυασμό με την τεχνολογία Adaptive aptX.

Όλοι οι ολοκληρωμένοι βοηθοί φωνής QCC

Σύμφωνα με τον Liu Junyong, το QCC5141 για προϊόντα κορυφαίου επιπέδου παρέχει συγκεκριμένα ενεργοποίηση λέξεων που ενεργοποιούνται πάντα για πολλαπλά φωνητικά οικοσυστήματα. Η σειρά QCC304x για προϊόντα εισόδου και μέσης εμβέλειας μπορεί να προσφέρει ενεργοποίηση φωνητικού κουμπιού για πολλαπλά φωνητικά οικοσυστήματα, βοηθώντας τους ΚΑΕ να υλοποιήσουν τις λειτουργίες φωνητικού βοηθού ταχύτερα και φθηνότερα. Η λειτουργία φωνητικού βοηθού θα ενσωματωθεί επίσης σε ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων QCC.

"Στην προηγούμενη έρευνα των χρηστών, είδαμε επίσης ότι ο βοηθός φωνής είναι επίσης μια λειτουργία που οι χρήστες αναμένουν να βιώσουν σε μελλοντικά προϊόντα. Αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των Google, Amazon, Baidu, Ali και μεγάλων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, αναπτύσσουν ενεργά βοηθοί φωνής. Οι πλατφόρμες της σειράς QCC μπορούν να ικανοποιήσουν τις ποικίλες ανάγκες υποστήριξης διαφόρων πελατών μέσω της κορυφαίας τεχνολογίας της συνεχούς φωνής στο διαδίκτυο », δήλωσε ο Liu Junyong.

Είναι επίσης κατανοητό ότι προσθέτοντας αυτό το χαρακτηριστικό στα προϊόντα SoC entry-level και mid-range, η Qualcomm υποστηρίζει για πρώτη φορά OEMs με μια λύση με ένα τσιπ για να παρέχει λειτουργίες φωνητικού βοηθού για τμήματα αγοράς χαμηλότερης τιμής, επιτρέποντας στους φωνητικούς βοηθούς

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.