Έρευνα αγοράς: Τα συνολικά έσοδα των τριών μεγάλων μονάδων συσκευασίας και δοκιμών στην ηπειρωτική Κίνα αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% το 2020

Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης της Ταϊβάν, λόγω του εμπορικού πολέμου Σιν-ΗΠΑ και άλλων παραγόντων, τα συνολικά έσοδα τριών κινεζικών ηπειρωτικών συσκευασιών και δοκιμών κατασκευαστών OEM (OSAT) συμπεριλαμβανομένων των JCET Group Co., Ltd, Tongfu Microelectronics και Huatian Technology το 2019 ήταν 39,9 δισεκατομμύρια RMB. , Ετήσια αύξηση μόνο 4%. Ωστόσο, ο αναλυτής της DIGITIMES Research Chen Zejia προβλέπει ότι φέτος, με γνώμονα την 5G και τις νέες υποδομές, τα συνολικά έσοδα των τριών παραπάνω εταιρειών θα αυξηθούν κατά 8%.


Παρόλο που η αβεβαιότητα της επιδημίας COVID-19 το 2020 και το παιχνίδι Σινο-ΗΠΑ εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά επωφελήθηκε από 5G και άλλες εφαρμογές και νέες υποδομές, ανεξάρτητες πολιτικές ημιαγωγών και άλλους παράγοντες, ο αναλυτής της DIGITIMES Research Chen Zejia εκτιμά ότι τα τρία κορυφαία OSAT πωλητές στην ηπειρωτική Κίνα Τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 8%. Όσον αφορά την τεχνική διάταξη, οι παραπάνω κατασκευαστές θα επικεντρωθούν περισσότερο στην τεχνολογία συσκευασίας 2.5D / 3D που σχετίζεται με αναδυόμενες εφαρμογές όπως το 5G.

Ο Τσεν Ζέτζια δήλωσε ότι τα συνολικά έσοδα των τριών μεγάλων κατασκευαστών OSAT στην ηπειρωτική Κίνα θα αυξηθούν μόνο κατά 4% το 2019. Εκτός από τις επιπτώσεις σημαντικών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως ο εμπορικός πόλεμος Σινο-ΗΠΑ και η αργή βιομηχανία ημιαγωγών, ο Όμιλος JCET Θυγατρική εταιρεία Co., Ltd. Starco Jinpeng Η μείωση των εσόδων της επιχείρησης συσκευασίας και δοκιμών, όπως μάρκες κινητών τηλεφώνων, μνήμη και κρυπτονομίσματα, συνέβαλε επίσης στα ετήσια έσοδα του Ομίλου JCET και έγινε ο μόνος λόγος για την αρνητική ανάπτυξη των τριών σημαντικοί κατασκευαστές? ενώ η Tongfu Microelectronics και η Huatian Technology επωφελήθηκαν από τις νέες μάρκες πελατών Παράγοντες όπως καταχωρίσεις και συγχωνεύσεις και εξαγορές έχουν επιτύχει διψήφιο ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων.

Αν και η επιδημία και η αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα φέρουν αβεβαιότητα στα έσοδα των κατασκευαστών OSAT της ηπειρωτικής Κίνας το 2020, η βραχυπρόθεσμη ζήτηση για τσιπ που προέρχονται από επιδημία και η αποστολή κινητών τηλεφώνων 5G αυξάνεται σταδιακά. Κατασκευή 550.000 σταθμών βάσης 5G, σε συνδυασμό με την πολιτική αυτονομίας της ηπειρωτικής Κίνας στους ημιαγωγούς, η DIGITIMES Research αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα αυτών των τριών προμηθευτών OSAT στην ηπειρωτική χώρα θα αυξηθούν κατά 8% ετησίως το 2020.

Επιπλέον, από την άποψη της τεχνικής διάταξης, η DIGITIMES Research επεσήμανε ότι οι κατασκευαστές συσκευασίας και δοκιμών IC στην ηπειρωτική Κίνα κατάφεραν να παράγουν μαζικά συστήματα-σε-πακέτο (SiP), πακέτο ανεμιστήρα (Fan-out), flip- πακέτο τσιπ (Flip Chip; FC) και μέσω πυριτίου μέσω (TSV) και άλλων προηγμένων τεχνολογιών συσκευασίας. Ωστόσο, λόγω των απαιτήσεων του 5G και άλλων αναδυόμενων εφαρμογών για πιο διαφορετικές λειτουργίες και υψηλότερη απόδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, το τσιπ πρέπει να είναι πιο ολοκληρωμένο, έτσι το τσιπ οδηγεί στην ανάπτυξη μιας τρισδιάστατης δομής συσκευασίας και της ηπειρωτικής χώρας Οι κινέζοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν επίσης την τάση να αυξήσουν τη διάταξη και να στοχεύσουν 5G, υπολογιστές υψηλής απόδοσης (HPC), μνήμη, αισθητήρες, αυτοκίνητα και άλλες ευκαιρίες εφαρμογής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.