Jibang Consulting: μείωση των τιμών offsets δάγκωμα αύξηση των αποστολών, 2019 flash έσοδα των επιχειρήσεων μάρκας είναι επίπεδη

Σύμφωνα με την έρευνα DRAMeXchange, η απόδοση των εσόδων της βιομηχανίας NANDFlash (flash) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, από την πλευρά της ζήτησης, των smartphones, των φορητών υπολογιστών και της ζήτησης για διακομιστές, είναι όλα από την παραδοσιακή εκτός εποχής το πρώτο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης, η συνολική κατανάλωση μικρών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά περίπου 15%, αλλά λόγω του ότι ο προμηθευτής εξακολουθεί να κατέχει αρκετά υψηλό απόθεμα, η μείωση του συμβατικού τιμήματος του δεύτερου τριμήνου εξακολουθεί να είναι αρκετά σημαντική, τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας εξακολουθούν να διατηρούνται περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ουσιαστικά το ίδιο με το πρώτο τρίμηνο.


Αναμένοντας το τρίτο τρίμηνο του 2019, αν και η ζήτηση αιχμής αναμένεται να συμβάλει στην απόδοση των αποστολών, λόγω της επίδρασης των γεωοικονομικών συγκρούσεων, η απόδοση της ζήτησης είναι ασθενέστερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η πλευρά προσφοράς NANDFlash είναι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον αντίκτυπο του συμβάντος άλματος του Ιουνίου της Toshiba. Η μείωση των συμβατικών τιμών το τρίτο τρίμηνο τείνει να συγκλίνει, ενώ η αγορά Wafer παρουσίασε ανοδική τάση. Εκτιμάται ότι τα συνολικά έσοδα είναι πιθανότερο να αυξηθούν σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Samsung Electronics (Samsung)

Λόγω της αναζωπύρωσης της ζήτησης για διακομιστές και της προφανούς ανάπτυξης προϊόντων υψηλής χωρητικότητας σε διαφορετικές εφαρμογές, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα μεταφοράς χρηστών κινητών συσκευών, οι πωλήσεις της Samsung για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 30%. Καθώς η απόδοση της ζήτησης έγινε θετική, η μέση τιμή μονάδας πωλήσεων μειώθηκε στο 15% και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 3.766 δισ. Δολάρια, αυξημένα κατά 16,6% από το πρώτο τρίμηνο.

Από την ανάλυση χωρητικότητας, ο σχεδιασμός χωρητικότητας της Samsung δεν έχει αλλάξει πολύ από φέτος. Η μείωση της παραγωγικής ικανότητας βασίζεται κυρίως στη γραμμική διαδικασία της γραμμής 12, η ​​οποία αντικατοπτρίζει τη ζήτηση του πελάτη και συνεχίζει να μεταφέρεται στο V-NAND. Ο μειωμένος χώρος χρησιμοποιείται για R & D. Όσον αφορά το 3DNAND Σε περίπτωση ακούσιας ή τεχνητής μείωσης της παραγωγής, το συνολικό μέγεθος της μεμβράνης είναι συγκρίσιμο με αυτό του πρώτου τριμήνου.

SK Hynix (SKHynix)

Οι λειτουργικές επιδόσεις της SK hynix εξακολουθούν να συσχετίζονται με την κατάσταση των πωλήσεων στην αγορά των κινητών συσκευών, επωφελούμενη από την ελαστικότητα των τιμών που οδήγησε στην ταχεία αύξηση της μέσης μεταφορικής ικανότητας, ενώ ορισμένοι Κινέζοι πελάτες μεταβίβασαν τις παραγγελίες τους, η μέση τιμή πώλησης εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντική πτώση 25%. Αυτό το τρίμηνο, τα έσοδα της SK hynix NANDFlash ανήλθαν σε 1,106 δισ. Δολάρια, με τριμηνιαία αύξηση 8,1%.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό χωρητικότητας, η SK hynix ανακοίνωσε ότι ο συνολικός όγκος επενδύσεων NANDWafer θα μειωθεί κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της μείωσης της επίπεδης διαδικασίας και της μετάβασης σε χαμηλότερο κόστος 3D NAND ως απάντηση στη ζήτηση. Η επέκταση της δυναμικότητας του νέου εργοστασίου M15 προγραμματίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο. Ο συνολικός όγκος επενδύσεων 3DNAND θα αυξηθεί αργά και η αρχιτεκτονική TLC θα είναι η κύρια. Η SK hynix δεν έχει ακόμη σχέδια για μαζική παραγωγή προϊόντων QLC φέτος.

Μνήμη Toshiba (Toshiba)

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η αγορά κινητής τηλεφωνίας ήταν πιο ενεργή στην αποθεματοποίηση. Η απόδοση αποστολής της Toshiba έχει ανακάμψει. Ο ρυθμός αύξησης των αποστολών bit είναι 0-5%, αλλά επηρεάζεται από την περαιτέρω μείωση της συμβατικής τιμής του δεύτερου τριμήνου. Η μείωση ήταν σχεδόν 15%, και τα έσοδα μειώθηκαν 10,6% από το προηγούμενο τρίμηνο σε 1,948 δισ. Δολάρια.

Όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα, η περιοχή παραγωγής της Yokkaichi επηρεάστηκε σημαντικά από τις επιπτώσεις των διακοπών ρεύματος. Αν και η γραμμή παραγωγής έχει ανακάμψει σημαντικά πριν από τα μέσα Ιουλίου, ο αντίκτυπος στη συνολική προσφορά της αγοράς παραμένει μεγάλος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3% της συνολικής ετήσιας παραγωγής.

Western Digital (WesternDigital)

Καθώς η Western Digital αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο αναμενόμενος ρυθμός αύξησης των αποστολών του δεύτερου τριμήνου ήταν χαμηλότερος από αυτόν των άλλων προμηθευτών. Επιπλέον, λόγω των επιπτώσεων του περιστατικού Huawei στα μέσα Μαΐου, η αναστολή των αποστολών διήρκεσε για ένα μήνα. Η Huawei έδωσε παραγγελίες σε άλλους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 1% στις τριμηνιαίες αποστολές, αλλά η μείωση της παραγωγής έπαυσε επίσης αποτελεσματικά τη μείωση της μέσης τιμής πώλησης μόνο κατά 6%. Τα συνολικά έσοδα ήταν 1,506 δισ. Δολάρια, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση ήταν 6,5%.

Από τη σκοπιά του σχεδιασμού χωρητικότητας, λόγω της επίδρασης του ατυχήματος στο εργοστάσιο τέταρτης ημέρας, η απώλεια της δυτικής ψηφιακής χωρητικότητας είναι περίπου 6 ExaBytes. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, η γραμμή παραγωγής έχει ανακάμψει σημαντικά. Επιπλέον, η Western Digital έχει ήδη συμφωνήσει με την Toshiba να συμμετάσχει στην επενδυτική συμφωνία της K1Fab στο νομό Iwate, η οποία εγγυάται επίσης τη μελλοντική επέκταση της παραγωγικής ικανότητας.

Μικρόν

Επηρεασμένος από την περαιτέρω πτώση των τιμών κατά το δεύτερο τρίμηνο και τον αντίκτυπο των γεγονότων της Huawei, οι αποστολές της Micron μειώθηκαν κατά περίπου 5%, ενώ η μέση τιμή μονάδας πωλήσεων μειώθηκε κατά περίπου 15% το τρίμηνο. Τα έσοδα της NANDFlash ανήλθαν σε 1,461 δισ. Δολάρια, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Μειώθηκε κατά 17,7%.

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας, το πρώτο τρίμηνο της Micron ανακοίνωσε μείωση 5% από το προηγούμενο σχέδιο παραγωγής και το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε περαιτέρω στο 10% και η παραγωγή του 3DNAND θα παραμείνει πάνω από 90%.

Intel (Intel)

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της κακής οικονομικής απόδοσης, η Intel ανέστειλε το σχέδιο επέκτασης της εγκατάστασης του εργοστασίου του Dalian. Επί του παρόντος, το ποσοστό των αποστολών εξακολουθεί να είναι προϊόντα 64 στρώσεων. Εκτός από τη σταδιακή προώθηση της χρήσης προϊόντων 96 επιπέδων, οι πελάτες υιοθετούν επίσης ενεργά προϊόντα υψηλής χωρητικότητας, οι πωλήσεις bit των προϊόντων SSD αντανακλούν την ελαστικότητα των τιμών, την αύξηση των πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο πάνω από 20% πτώση σχεδόν 15%, τα έσοδα σε 940 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο Ανάπτυξη 2,7%.

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας και της διαδικασίας, η Intel Dalian θα διατηρήσει το σχέδιο να σταματήσει την επέκταση της παραγωγής στο τέλος του πρώτου τριμήνου μέχρι το τέλος του έτους και να μεταφερθεί σταδιακά στα 96 προϊόντα σύμφωνα με τη διαδικασία εισαγωγής πελατών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.