Διαφορετικές στρατηγικές αγοράς, η Intel κυκλοφόρησε το 14nm δέκατη γενιά Core επεξεργαστή στην Ταϊβάν

Η Intel πραγματοποίησε ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναλυτών στην Ταϊβάν σήμερα (22), ανακοινώνοντας την κυκλοφορία οκτώ νέων επεξεργαστών 10 κύκλων επεξεργαστών Intel Core της 10ης γενιάς Comet Lake series. Ο Lu Jinzhong, εκπρόσωπος της Ταϊβάν για τον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, δήλωσε ότι η νέα σειρά απευθύνεται κυρίως στον μέσο καταναλωτή που δίνει προσοχή στις επιδόσεις, υιοθετώντας τη διαδικασία των 14nm, η συνολική απόδοση εξακολουθεί να είναι 16% υψηλότερη από αυτή της επεξεργασίας προηγούμενης γενιάς, και η ταχύτητα επεξεργασίας του Microsoft Office365 και της επεξεργασίας πολυπλέκτη αυξάνεται κατά περισσότερο από 41%.

Η λίμνη Comet γεννιέται με μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα. Η Intel δήλωσε ότι ο νέος επεξεργαστής επιτρέπει στους φορητούς υπολογιστές και τις συσκευές 2 σε 1 να έχουν τόσο λεπτή όσο και καλή εμφάνιση και εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το τσιπ περιλαμβάνει την πρώτη επεξεργασία των 6 πυρήνων της σειράς U. Ταχύτερη διεπαφή συχνότητας και μνήμης CPU, καθώς και κορυφαία Wi-Fi6 (Gig +) και μέχρι τέσσερις θύρες Thunderbolt 3, 16 λωρίδες PCIe Gen3 και πολλά άλλα.

Ο Lu Jinzhong δήλωσε ότι περισσότερα από 90 νέα σχέδια από τη σειρά Lake Comet θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τα προϊόντα που θα κατασκευάσουν οι κατασκευαστές υπολογιστών στα τέλη του έτους ελέγχονται από το πρόγραμμα καινοτομίας των φορητών υπολογιστών Project Athena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel εισήγαγε επίσης το σύνολο εργαλείων Adaptix, το οποίο παρέχει στους μηχανικούς συνεργατών του ΟΕ την προσαρμογή των δικών τους CPU, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την απόδοση κατά 8-12%. Για παράδειγμα, ο Lu Jinzhong, η ίδια βαθμονόμηση της απόδοσης της μπαταρίας μπορεί να είναι 30% χειρότερη, πράγμα που μπορεί επίσης να προκαλέσει 1 θερμική σχεδίαση ισχύος (TDP) 15 watt CPU σε 25 W σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα, η Intel έχει ήδη κυκλοφορήσει τη 10η γενιά επεξεργαστή 10ης γενιάς Ice Lake. Αυτή τη φορά, στη νέα παρουσίαση πλατφόρμας που κυκλοφόρησε η Ταϊβάν, η λίμνη Comet και η σειρά Ice Lake θα συγκριθούν επίσης. Μεταξύ αυτών, ο Lu Jinzhong εξήγησε ότι η Ice Ice χρησιμοποιεί μια διαδικασία 10 νανομέτρων, η οποία δίνει έμφαση στην εξαιρετική απόδοση επεξεργασίας γραφικών και τεχνητής νοημοσύνης (AI). Και οι δύο έχουν την καλύτερη δυνατότητα σύνδεσης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. Η Intel χρησιμοποίησε για να προωθήσει τις δυνατότητες της εικόνας και η Ice Lake μπορεί να πει ότι είναι ένα νέο ορόσημο στο προϊόν.

Όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ της σειράς 2 στη διαδικασία, ανέφερε ότι το εργοστάσιο 10nm θα συνεχίσει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, ενώ το 14nm εργοστάσιο επικεντρώνεται στη βελτίωση της απόδοσης, βασισμένο κυρίως στη θέση του προϊόντος για να αποφασίσει ποια διαδικασία θα χρησιμοποιήσει, τα σχέδια της εταιρείας έως αργά 14 Η νανο-χωρητικότητα μεταφέρεται σε 7nm ή πιο προηγμένες διαδικασίες, αλλά τα λεπτομερή χρονοδιαγράμματα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.