Διασχίζοντας την περίμετρο DRAM των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας; Ο Yukio Sakamoto μιλά για την τεχνολογική στρατηγική του Ziguang

Η παγκόσμια αγορά DRAM έχει φτάσει σε μια κλίμακα 100 δισ. Γιουάν και τρεις υπερπόντιες εταιρείες όπως η Samsung, η SK Hynix και η Micron έχουν σχηματίσει μονοπώλιο. Αλλά με τη συνεχή αναγνώριση του εντοπισμού των ημιαγωγών, πώς μπορεί η Κίνα, ως αναδυόμενο αστέρι στη βιομηχανία αποθήκευσης, να σπάσει τα τεχνικά εμπόδια και να συμμετάσχει στον ανταγωνισμό; Ο Yukio Sakamoto, ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου Ziguang, επεσήμανε ότι, πρώτον, η DRAM πρέπει να αναπτυχθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας πρόωσης.

Σύμφωνα με τον Nikkei, ο Yukio Sakamoto, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού υποκαταστήματος του ομίλου Shiguang, επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι στη βιομηχανία DRAM στην Κίνα η συνεργασία μεταξύ του τμήματος σχεδιασμού και του τμήματος κατασκευής ή στο τμήμα κατασκευής είναι μερικές φορές ανεπαρκής. Επιπλέον, σε σύγκριση με τους ημιαγωγούς λογικής (στην άνοδο της Κίνας), η τεχνική συνέχεια των αναμνήσεων είναι ισχυρότερη και οι ανώτεροι τεχνικοί παίζουν σημαντικό ρόλο και οι τεχνικοί αυτοί είναι επίσης σπάνιοι.

Εντούτοις, είναι κατανοητό ότι η κατασκευή DRAM απαιτεί υψηλό βαθμό τεχνολογίας ολοκλήρωσης και είναι πολύ δύσκολο να προσχωρήσει πρόσφατα στην αγορά. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος Ziguang σχεδιάζει να κάνει σημαντικές ανακαλύψεις μέσω της κεντρικής πρόσληψης τεχνικού προσωπικού.

Ως εκ τούτου, ο Sakamoto Yukio δήλωσε περαιτέρω ότι ο όμιλος Ziguang έχει στρατολογεί τεχνικούς στην Ιαπωνία από τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, στην Κίνα, η Ziguang διατηρεί περίπου 200 σχεδιαστές και τεχνικό προσωπικό από την Qimonda (μια μεγάλη γερμανική εταιρεία DRAM που πτώχευσε το 2009). Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν 200 τεχνικοί στην Κίνα και 100 τεχνικοί στην Ιαπωνία. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία της τεχνολογίας DRAM επιβραδύνεται και η ανταγωνιστικότητα του κόστους θα αποτελέσει επιχειρηματική ευκαιρία στο μέλλον.

Μιλώντας για μελλοντικό σχεδιασμό, ο Sakamoto Yukio είπε επίσης ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Chongqing και να προσπαθήσει να επιτύχει μαζική παραγωγή σε τρία χρόνια. Πρώτον, πρέπει να επιδιώξουμε την τεράστια εγχώρια ζήτηση στην Κίνα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Fujian Jinhua είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στην ανάπτυξη της DRAM στην Κίνα. Ως εκ τούτου, το πρώην Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πιστεύει ότι έχει κλαπεί τα εμπορικά μυστικά της Micron και, συνεπώς, επηρεάζεται από το εμπάργκο. Είναι δύσκολο να αγοράσετε τον αμερικανικό εξοπλισμό.

Σε απάντηση, ο Yukio Sakamoto είπε ότι για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, η ομάδα Ziguang θα συμμετάσχει σε νομικούς εμπειρογνώμονες κατά την προώθηση της ανάπτυξης. Παράλληλα, πρόσθεσε: "Νομίζω ότι χρειάζονται 10 χρόνια για τον εντοπισμό του εξοπλισμού στην Κίνα και σύμφωνα με την επιχειρησιακή στρατηγική του Ομίλου Ziguang, δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να αγοράσει εξοπλισμό παραγωγής".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.