AMD: Πρέπει να καταλάβουμε τουλάχιστον το 25% του μεριδίου CPU του διακομιστή. Το κόστος 7nm έχει ένα πλεονέκτημα.

Μετά την ώθηση του επεξεργαστή Athlon τρίτης γενιάς, το μερίδιο της AMD στην αγορά X86 της επιφάνειας εργασίας ανακάμψεε γρήγορα. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το τριμηνιαίο μερίδιο της AMD Q2 ξεπέρασε το 17% τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τη δημοτικότητα του 7nm επεξεργαστή Ruilong, έσπασε 20 φέτος. % share δεν είναι καθόλου πρόβλημα.

Για την AMD, η αγορά επεξεργαστών επιφάνειας εργασίας εξακολουθεί να είναι μια μικρή δοκιμή και οι πιο δύσκολες προκλήσεις εξακολουθούν να είναι πίσω, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς OEM και διακομιστών, ειδικά στην αγορά CPU διακομιστή, το μερίδιο των φίλων στην περίοδο αιχμής είναι τόσο υψηλό όσο το 99% , Ο επεξεργαστής EPYC Opteron της AMD, τον Αύγουστο, αντιπροσωπεύει μόνο το 3,4%.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνολογίας της Deutsche Bank, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMD Devinder Kumar επανεξέτασε τα σχέδια της AMD για την αγορά CPU διακομιστή. Προηγούμενη ανάλυση πρότεινε ότι η AMD θα αντιπροσωπεύει το 20% του μεριδίου CPU διακομιστή μέχρι το τέλος του 2020.

Η AMD σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιημένη με αυτό. Ο Devinder Kumar πιστεύει ότι το 20% είναι μόνο ένα ορόσημο στο ταξίδι. Στην ιστορία, το μερίδιο της AMD στην αγορά CPU διακομιστή έχει φτάσει το 25% έως 27%. Ο τρέχων στόχος τους δεν είναι χαμηλότερος από το ιστορικό υψηλότερο μερίδιο. .

Με άλλα λόγια, η AMD ελπίζει να καταλάβει τουλάχιστον το 25% της μετοχής τα επόμενα δύο χρόνια, βέβαια, το σημερινό κράτος είναι ακόμα λίγο διαφορετικό από αυτό το μερίδιο.

Ωστόσο, η AMD είναι πολύ σίγουρη για τα προϊόντα της. Μετά από όλα, ξεκίνησαν φέτος τον επεξεργαστή δεύτερης γενιάς EPNC 7nm, με μέγιστο αριθμό 64 πυρήνων και 128 κλωστές. Η απόδοση είναι πολύ ανώτερη από τον επεξεργαστή των 28 πυρήνων του αντιπάλου και η μέγιστη τιμή δεν υπερβαίνει τα 7.000 δολάρια. Ο επεξεργαστής 28 πυρήνων μπορεί να πουλήσει μέχρι και $ 13,000, ένα τεράστιο χάσμα.

Μην ανησυχείτε για την έλλειψη χρημάτων της AMD. Ο Devinder Kumar είπε ότι το μικτό περιθώριο του τσιπ 7ΝΜ EPYC είναι πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο των προϊόντων της εταιρείας. Ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι το ακαθάριστο περιθώριο EPYC υπερέβη το 50% (μπορεί να φανταστεί πόσο υψηλό είναι το μικτό κέρδος του αντιπάλου.)) Αν και δεν είναι 100% ακριβές, μπορεί να φανεί ότι η AMD ενθαρρύνεται από αυτή την άποψη και ο σχεδιασμός chiplets chiplets μπορεί μείωση του κόστους.

Όχι μόνο αυτό, ο Devinder Kumar είπε ότι η CPU διακομιστή εξαρτάται όχι μόνο από το κόστος αγοράς, αλλά το μακροπρόθεσμο κόστος TCO είναι πιο σημαντικό. Από αυτή την άποψη, το EPYC έχει ένα πλεονέκτημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.