Η Apple θα γίνει στο Βιετνάμ; Ένα άλλο χυτήριο της Apple σχεδιάζει να μεταφέρει γραμμές παραγωγής εκτός της ηπειρωτικής χώρας για να χτίσει ένα εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η Bloomberg Information ανέφερε ότι η Pegatron σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Βιετνάμ και να γίνει η τελευταία εταιρεία που θα αναζητήσει τη διαφοροποίηση της γραμμής παραγωγής, θα αναπτύξει τη Νοτιοανατολική Ασία και θα μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής από το χυτήριο της Apple της ηπειρωτικής Κίνας.

Πηγές επισημαίνουν ότι η Pegatron αναζητά μια νέα εγκατάσταση στο Βόρειο Βιετνάμ και έχει νοικιάσει μια άλλη εγκατάσταση στη βόρεια πόλη Haiphong. Αναφέρεται ότι η Pegatron θα παράγει γραφίδα για το έξυπνο τηλέφωνο της Samsung Electronics σε αυτή τη θέση.

Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Pegatron δημιούργησε ένα εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ασία. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pegatron Liao Cizheng δήλωσε ότι η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας εκτός της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν και της Batam, της Ινδονησίας Έχει τεθεί σε παραγωγή και δεν αποκλείεται η ύπαρξη επενδυτικών σχεδίων στην Ινδία και το Βιετνάμ. Το επίκεντρο είναι η κάλυψη των αναγκών των πελατών και η επιλογή του καλύτερου χώρου για επένδυση.

Το Pegatron είναι ένα από τα σημαντικότερα χυτήρια της Apple. Προς το παρόν, η Pegatron λαμβάνει περίπου το 30% των παραγγελιών συναρμολόγησης της Apple.

Από πέρυσι, επηρεασμένος από διάφορους παράγοντες, όπως οι διεθνείς οικονομικές και εμπορικές τριβές και τα κόστη των τιμολογίων, η Apple έχει επανειλημμένα ζητήσει από τα δύο μεγάλα χυτήρια, τις Foxconn και Pegatron, να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής iPhone από την Κίνα.

Μεταξύ των άλλων χυτηρίων της Apple, η GoerTek κατασκευάζει σήμερα AirPods στο Βιετνάμ και η Compal και η Lixun Precision έχουν επίσης δημιουργήσει εργοστάσια στο Βιετνάμ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.