Για να μειώσει την εξάρτηση από την Ιαπωνία, η Samsung πρωτοστατεί στον εντοπισμό υλικών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας


Οι Korea Times ανέφεραν ότι ο Lee Jae Yong, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, αναλαμβάνει ενεργά το προβάδισμα στη λήψη μέτρων για τη μείωση της μεγάλης εξάρτησης από εξαρτήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που παράγονται από ιαπωνικές εταιρείες. Προηγουμένως, η ιαπωνική κυβέρνηση επέβαλε μακροπρόθεσμους ελέγχους στις εξαγωγές σε αυτά τα ανταλλακτικά και εξοπλισμό.

Από τότε που η Ιαπωνία επέβαλε ελέγχους στις εξαγωγές υλικών υψηλής τεχνολογίας που εξήχθησαν στη Νότια Κορέα τον Ιούλιο του 2019, η Νότια Κορέα αύξησε την υποστήριξή της στις εταιρείες υλικών, ανταλλακτικών και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Ο Lee Jae Yong επιθεώρησε τη γραμμή παραγωγής του κύριου εργολάβου Semes της Samsung Electronics στο Cheonan, Chungcheongnam-do την Τρίτη. Η Semes κατασκευάζει εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών και εμφάνισης. Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των ελέγχων στις εξαγωγές, η Samsung Electronics άρχισε να αναλαμβάνει δράση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αυτάρκειας της βιομηχανίας ημιαγωγών της χώρας, ενισχύοντας τη συνεργασία με εγχώριες εταιρείες που σχετίζονται με τσιπ και ερευνητικά ιδρύματα.

Η εταιρεία είπε ότι αυτό δείχνει ότι η Samsung είναι πρόθυμη να επιτύχει από κοινού ανάπτυξη με υπεργολάβους και ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα. Προς το παρόν, η Νότια Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη δική της βιομηχανία ημιαγωγών και να αποφύγει τυχόν δυσκολίες στην αγορά υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού παραγωγής τσιπ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.