Η ιαπωνική εταιρεία Stella Chemifa, η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο 90%

Η ιαπωνική εταιρεία Stella Chemifa μείωσε το περιθώριο κέρδους της κατά σχεδόν 90% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία αντιπροσώπευε το 70% της παγκόσμιας αγοράς κυανιούχου υψηλής καθαρότητας, η οποία επηρεάστηκε από τους ισχυρούς περιορισμούς των εξαγωγών της Ιαπωνίας στην Κορέα και οι λειτουργικές της επιδόσεις μειώθηκαν.

Η Stella Chemifa έχει τεχνολογία κατασκευής υψηλής καθαρότητας υδροφθόριο με καθαρότητα 99,99999999% ή περισσότερο, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε διεργασίες χάραξης ημιαγωγών.

Με βάση την οικονομική έκθεση Ιουλίου-Σεπτεμβρίου (το δεύτερο τρίμηνο των ιαπωνικών λογιστικών προτύπων), τα έσοδα της Stella Chemifa ανήλθαν σε 7.406 δισ. Γιεν και το κέρδος ήταν 148 εκατ. Γιεν. Σε σύγκριση με τη μείωση κατά 21% των εσόδων κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 88%. Σε σύγκριση με τις λειτουργικές επιδόσεις του προηγούμενου τριμήνου (Απρίλιος-Ιούνιος), τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11,9% και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 53,9%.

Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι στο παρελθόν περίπου το 60% του υδροφθορίου που παρήγαγε η εταιρεία μεταφέρθηκε στη Samsung Electronics και τη SK Hynix. Ωστόσο, η ιαπωνική κυβέρνηση απέτυχε να εξάγει υδροφθόριο στη Νότια Κορέα μετά την ενίσχυση των περιορισμών στις εξαγωγές πρώτων υλών και εξαρτημάτων ημιαγωγών τον Ιούλιο.

Η Stella Chemifa δήλωσε ότι σε σύγκριση με την περυσινή ενεργή αγορά ημιαγωγών, οι εμπορικές διαμάχες φέτος εντατικοποιήθηκαν, η Ιαπωνία ενίσχυσε τη διαχείριση των εξαγωγών της στη Νότια Κορέα και οι εξαγωγές μειώθηκαν.

Προς το παρόν, η Samsung Electronics, η SK Hynix και άλλες εταιρείες επιχειρούν να εισαγάγουν υδροφθόριο μέσω κοινής επιχείρησης ιαπωνικών εταιρειών στην Ταϊβάν. Την ίδια στιγμή, η εταιρία παραγωγής οξυγόνου της Κορέας SoulBrain επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη και παραγωγή υδροφθορίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.