Η Showa Denko κυκλοφορεί νέα γενιά δίσκων HAMR: Χωρητικότητα σκληρού δίσκου Έως 80TB

Σύμφωνα με την Sina Technology, η Showa Denko, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής σκληρών δίσκων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς δίσκων αποθήκευσης HAMR (θερμική υποβοήθηση μαγνητικής εγγραφής).


Αναφέρεται ότι για να μεγιστοποιηθεί η πυκνότητα της περιοχής, η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα νέο μαγνητικό φιλμ με πολύ μικρό μέγεθος κόκκων, το οποίο αναμένεται να αυξήσει την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου 3,5 ιντσών σε 70 ή ακόμα και 80 TB. Ο νέος δίσκος HAMR HDD είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και είναι εφοδιασμένος με ένα μαγνητικό στρώμα λεπτής μεμβράνης από κράμα σιδήρου-πλατίνας (Fe-Pt), το οποίο αυξάνει τη μαγνητική συνεκτικότητα του μέσου κατά μερικές τάξεις μεγέθους, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την πυκνότητα αποθήκευσης και την παραγωγική ικανότητα.

(Ηλεκτρονική μικρογραφία μετάδοσης των μέσων HAMR)

Είναι κατανοητό ότι με την αύξηση της πυκνότητας αποθήκευσης των μηχανικών σκληρών δίσκων οι κόκκοι κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων έχουν γίνει εξαιρετικά μικροσκοπικοί, μαγνητίζονται εύκολα και η ένταση των επιμέρους χαρακτηριστικών του μαγνητικού πεδίου μειώνεται σημαντικά, - παρεμβαίνει και καταστρέφει τη μαγνητική κεφαλή. Διαβάστε και γράψτε τα δεδομένα με ακρίβεια.

Εξαιτίας αυτού, έχουν προστεθεί διάφορες τεχνολογίες μαγνητικής εγγραφής με τη βοήθεια ενέργειας όπως HAMR, MAMR (μαγνητική εγγραφή με μικροκύματα) και ePMR (ενεργειακά υποβοηθούμενη καταγραφή) για την ενίσχυση της λέξης coercivity του δίσκου, αλλά ενεργειακά υποβοηθούμενη γραφή Χρειάζεται αρκετά υψηλή ισχύ, αλλά θα φέρει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, γι 'αυτό αναφέρθηκε ο βασικός λόγος για τόσα χρόνια καθυστερήσεων στην εμπορευματοποίηση.

Η Showa Denko δήλωσε ότι οι νεοαποκτηθέντες δίσκοι HAMR έχουν κορυφαία χαρακτηριστικά ανάγνωσης-γραφής και αντοχής, αλλά δεν αποκάλυψαν πότε θα παραχθούν μαζικά.

Αναφέρεται ότι η Seagate θα είναι ο πρώτος εμπορικός σκληρός δίσκος 20TB με νέα μέσα HAMR έως το τέλος του 2020. Επιπλέον, η Toshiba θα χρησιμοποιήσει επίσης την πλατφόρμα MAMR 2TB της SDK για την κατασκευή μιας σειράς 18TB σκληρού δίσκου. Οι σκληροί δίσκοι 18TB και 20TB της Western Digital φέτος θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ePMR και τελικά θα μεταβούν σε HAMR και MAMR.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.