Η Samsung μπορεί να εγκαταλείψει την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων, η κορεατική εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να ωφεληθεί

Σύμφωνα με τους Times της Κορέας, αξιωματούχοι της βιομηχανίας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι οι κατασκευαστές smartphones και οι καταναλωτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την τελευταία αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων της Qualcomm μετά την αποκάλυψη της Samsung ευπάθειας των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S10 και Note 10 τον Οκτώβριο.

Ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν ξεκινήσει η λύση αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αξιωματούχοι αμφισβήτησαν την ασφάλεια της τεχνολογίας υπερήχων της Qualcomm. "Η Samsung έχει εγκαταστήσει μια μονάδα υπερήχων δακτυλικών αποτυπωμάτων στα νέα smartphones της, παρά τους κινδύνους ασφαλείας", δήλωσε ένας ανώνυμος υπάλληλος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. "Τα πιο πρόσφατα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν αυτή τη νέα τεχνολογία μπορεί να αναγκάσουν άλλους κατασκευαστές smartphone να διστάσουν να υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία."

Όταν η Qualcomm εισήγαγε για πρώτη φορά έναν υπερηχητικό αισθητήρα, δήλωσε ότι η λύση ήταν αξιόπιστη, ασφαλής και βολική. Αλλά η νέα τεχνολογία στο Galaxy S10 και η Σημείωση 10 δεν αποδείχθηκαν τόσο αξιόπιστες όσο οι ισχυρισμοί της Qualcomm. Εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν κάποιο προϊόν που προστατεύει την οθόνη, θα προκαλέσει κακή λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στη συσκευή.

Παρόλο που η Samsung έχει προωθήσει τις ενημερώσεις λογισμικού για την επίλυση του προβλήματος, ορισμένες τράπεζες έχουν αναλάβει δράση, κατηγορώντας τα τηλέφωνα της Samsung ότι είναι ανασφαλείς και ακόμη και οι εγχώριοι κατασκευαστές έχουν πάρει επειγόντως τη λειτουργία online πληρωμής για τα τηλέφωνα της Samsung.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Samsung ενδέχεται να εγκαταλείψει την τεχνολογία υπερήχων γι 'αυτό. Ο Lee Jong-wook, αναλυτής της Samsung Securities, δήλωσε: "Αν η Samsung αλλάξει σε μια παραδοσιακή μονάδα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι κορεατικές εταιρείες μπορεί να ωφεληθούν".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.