Η μονάδα Samsung ToF αναμένεται να αναπτυχθεί τέσσερις φορές το επόμενο έτος και η σχετική αλυσίδα της βιομηχανίας είναι πολλά υποσχόμενη

Χάρη στην τάση των τρισδιάστατων λειτουργιών, όλο και περισσότερα έξυπνα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με μονάδες ToF (χρονική περίοδος πτήσης) και η σχετική αλυσίδα της βιομηχανίας είναι αισιόδοξη για τις προοπτικές των μονάδων ToF.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών ΜΜΕ, η προσφορά μονάδων Samsung Electronics ToF θα αυξηθεί σε 35 εκατομμύρια μονάδες το 2020, δηλαδή το πενταπλάσιο της αναμενόμενης αξίας του τρέχοντος έτους (7 εκατομμύρια μονάδες). Σχετικά πρόσωπα της ενότητας ToF επεσήμαναν ότι, καθώς το περιεχόμενο AR (Αυξημένης Πραγματικότητας) γίνεται όλο και πιο άφθονο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θα είναι εξοπλισμένες με μονάδες ToF και οι σχετικές αλυσίδες του κλάδου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν σχετικές επενδύσεις για να αυξήσουν την προσφορά.

Η μονάδα ToF μπορεί να υπολογίσει το χρόνο αντανάκλασης που απαιτείται για την πηγή φωτός να φωτίζει το θέμα και μπορεί να μετρήσει την απόσταση μεταξύ της μονάδας ToF και του θέματος. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ευρέως σε αναγνώριση κινήσεων, AR και σε άλλους τομείς.

Πρόσφατα, σχεδόν όλα τα κυριότερα κινητά τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με μονάδες ToF. Για παράδειγμα, οι συσκευές Samsung Electronics Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 +, Galaxy A80, LG Electronics G8 ThinQ, Huawei P30Pro είναι εξοπλισμένες με μονάδες ToF, πιστεύεται ευρέως ότι η Apple iPhone 5G αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με μονάδες ToF.

Οι εταιρείες που συσχετίζονται σήμερα με την ηλεκτρονική μονάδα ToF περιλαμβάνουν τις εταιρείες Sony, Infineon και STMicroelectronics της Ιαπωνίας. Στις κορεατικές εταιρείες περιλαμβάνονται οι LG Innotek, Namuga, PARTRON, Kolen και HyVISION SYSTEM.

Κορεατικές εταιρείες όπως η LG Innotek, η Namuga και το PARTRON είναι κυρίως υπεύθυνες για το τελικό στάδιο της ενότητας ToF. Η Kolen είναι σημαντικός κατασκευαστής φακών ToF. Το σύστημα HyVISION εστιάζει στον εξοπλισμό ελέγχου της μονάδας ToF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung Electronics, μια εταιρία ανταλλακτικών smartphone, δεν παρέχει τη μονάδα ToF, αλλά η Samsung Electronics αναπτύσσει έναν ειδικό αισθητήρα εικόνας για την μονάδα ToF. Σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της βιομηχανίας, οι κατασκευαστές smartphone έχουν αρχίσει να αυξάνουν τη χρήση των ενοτήτων ToF και οι σχετικές αγορές έχουν γίνει πιο δραστήριες. Υπάρχουν επίσης πολλές κινεζικές εταιρείες που προγραμματίζουν να χρησιμοποιούν μονάδες ToF και η σχετική αλυσίδα του κλάδου αναμένεται να ωφεληθεί.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.