Η Samsung ISOCELL θα απελευθερώσει 100 εκατομμύρια pixel CMOS: πρακτική ή τέχνασμα;

Νωρίτερα, η Xiaomi ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου στη συνάντηση επικοινωνίας για την τεχνολογία εικόνας, ότι η Redmi είχε μια νέα ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα 64 megapixel της Samsung. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει επίσης ένα CMOS 100-megapixel στο μέλλον, επίσης από τη Samsung.

Προς το παρόν, τα εικονοκύτταρα του αισθητήρα CMOS του smartphone αυξάνονται συνεχώς, όχι μόνο Xiaomi, αλλά η Realme θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση επικοινωνίας στις 15 Αυγούστου, ο πρωταγωνιστής είναι επίσης ένας αισθητήρας κάμερας 64 megapixel.

Στην πραγματικότητα, για το νέο αισθητήρα, η Samsung ISOCELL ανακοίνωσε επίσημα ότι θα υπάρξουν "μεγάλα νέα" στις 12 Αυγούστου και αναμένεται ευρέως ότι θα κυκλοφορήσει επίσημα ένας νέος αισθητήρας CMOS των 100 εκατομμυρίων pixel. Με αυτόν τον τρόπο, η Samsung έχει "αποκάλυψη" εκ των προτέρων από την Xiaomi. αφή.



Στις 12 Αυγούστου, αυτές οι μεγάλες ειδήσεις, εκτός της κερδοσκοπίας, είναι ότι η Samsung θα ξεκινήσει ένα νέο αισθητήρα 108MP στις 12 Αυγούστου, ενώ φημολογεί ότι αυτός ο αισθητήρας θα είναι διαθέσιμος το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, αν δεν υπάρχει ατύχημα, το Xiaomi MIX4 θα πρέπει να εκκινήσει αυτό το CMOS των 100 εκατομμυρίων pixel και να το απελευθερώσει στο δεύτερο μισό. Στην πραγματικότητα, οι τρέχουσες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον αισθητήρα των 100 εκατομμυρίων pixel είναι πολύ μικρές. Στο παρελθόν, η μάχη για το παιχνίδι 10 εκατομμυρίων pixel φαίνεται να είναι ένας αγώνας για την αναβάθμιση σε 100 εκατομμύρια pixels στο μέλλον.

Σύμφωνα με το μικρο-δίκτυο συλλογής, το CMOS των 100 εκατομμυρίων pixel της Samsung θα χρησιμοποιήσει τη νέα συστοιχία Quad Bayer, η οποία έχει 108MP pixels. Κανονικά, η εικόνα θα εκπέμπεται σε ανάλυση 27MP, που είναι τέσσερις φορές μικρότερη, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο 4-pixel.

Δεν είναι σαφές εάν ο χρήστης μπορεί να επιτύχει εξήγηση εικόνας 108MP pixel μέσω της επαγγελματικής λειτουργίας της μηχανής. Ακόμα κι αν μπορεί, θα προκαλέσει σημαντική πίεση στη μονάδα CPU, όπως CPU, GPU και ISP.

Ακόμη και αν μπορεί να εξάγει, η δυνατότητα της μονάδας επεξεργασίας εικόνας πρώτου σταδίου μπορεί να διαρκέσει πολύ για να επεξεργαστεί, ο χρήστης πρέπει να περιμένει για μεγαλύτερο χρόνο απεικόνισης και η εμπειρία του χρήστη δεν είναι καλή. το δεύτερο είναι μια εικόνα ενός εικονοστοιχείου σε δισεκατομμύριο επίπεδα, που δεν απαιτείται από τον μέσο χρήστη. Τα αιτήματά τους είναι περισσότερο από μια βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας. Εάν απλά βελτιώσετε την ανάλυση και δεν εργάζεστε σκληρά για την ποιότητα της εικόνας, αυτό είναι απλά ένα τέχνασμα. Τρίτον, δεν είναι γνωστό το μέγεθος αυτού του αισθητήρα CMOS των 100 εκατομμυρίων pixel. Στο περιορισμένο χώρο του κινητού τηλεφώνου, το μέγεθος του αισθητήρα είναι βέβαιο. Θα συμπιέζεται. Ένα τέτοιο μεγάλο εικονοστοιχείο τοποθετείται σε αισθητήρα σχετικά μικρού μεγέθους. Η επίλυση της παρεμβολής μεταξύ pixel είναι επίσης αμφισβητήσιμη, επειδή μπορεί να μειώσει την ποιότητα της φωτογραφίας.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η αλλαγή του εικονοστοιχείου του αισθητήρα φωτογραφιών είναι μια τάση. Από την άποψή μας, η αύξηση του εικονοστοιχείου είναι περισσότερο μια βάση για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Μετά τη ρύθμιση της συστοιχίας Quad Bayer της Samsung, οι χρήστες πρέπει να φωτογραφίζουν μόνο το 1/4 της αρχικής ανάλυσης και στη συνέχεια η συσκευή θα συγχωνεύσει αυτόματα 4 από τα εικονοστοιχεία σε 1 εικονοστοιχείο για να επιτύχει λεπτομερέστερες λεπτομέρειες εικόνας. Είναι επίσης ο απώτερος στόχος των αισθητήρων Samsung σε επίπεδο δισεκατομμυρίων - βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας και εμπλουτίζοντας τις λεπτομέρειες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.