Ερευνητικό συντονισμό: Η προσφορά Q1 DRAM αντιστρέφει προς τα πάνω, η αρχική κερδοφορία θα βελτιωθεί

Η έρευνα για την αποθήκευση μνήμης της TrendForce (DRAMeXchange) δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση σύμφωνα με την οποία μετά από σχεδόν τα τρία τέταρτα της προσαρμογής του 2019, το απόθεμα DRAM κάθε τελικού προϊόντος γενικά επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα το τέταρτο τρίμηνο, σε συνδυασμό με περιορισμένη αύξηση της προσφοράς DRAM το 2020. πλευρά άρχισε να τραβά τα αγαθά εκ των προτέρων. Αν αναμένουμε αυτό το τρίμηνο, η αναστροφή των αποσπασμάτων της DRAM θα ​​έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την κερδοφορία του αρχικού εργοστασίου, αλλά επειδή η τιμή έχει αυξηθεί ελαφρά, η αύξηση του αρχικού κέρδους είναι ακόμα περιορισμένη.

Η DRAMeXchange επεσήμανε ότι ακόμη και κάτω από την υψηλή περίοδο βάσης το τρίτο τρίμηνο του 2019, ο όγκος των πωλήσεων των προμηθευτών DRAM το τέταρτο τρίμηνο παρουσίασε ακόμη αύξηση. Λόγω της επίδρασης της αύξησης του όγκου, αντισταθμίστηκε η συνολική μέση χρηματιστηριακή τιμή. Η πτώση προκάλεσε τα έσοδα από DRAM το τέταρτο τρίμηνο να μειωθεί ελαφρώς κατά 1,5%, η οποία ήταν ελαφρώς επίπεδη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Κρίνοντας από την απόδοση εσόδων του τέταρτου τριμήνου κάθε εργοστασίου το 2019, η Trend Micro Consulting επεσήμανε ότι η αύξηση των μεταφορών από πλευράς διακομιστή της Samsung ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή των συνεργατών της και ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε μόνο κατά 2-3%. Επίσης μειώνεται κατά 5% στα 6,76 δισ. Δολάρια ΗΠΑ. Η θέση πωλήσεων της SK Hynix αυξήθηκε κατά περίπου 8%. Παρά τη μείωση των τιμών, τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 4,54 δισ. Δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο όγκος των πωλήσεων της Micron αυξήθηκε κατά 2,9% 10%, με έσοδα 3,47 δισ. Δολαρίων, αυξημένα κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Όσον αφορά την αρχική κερδοφορία, καθώς οι τιμές DRAM μειώθηκαν κατά 7-8% το τέταρτο τρίμηνο του 2019 από το προηγούμενο τρίμηνο, εκτός από τη Samsung, τα περιθώρια εκμετάλλευσης των προμηθευτών DRAM παρουσίασαν γενικά μείωση. Εκτός από το πλεονέκτημα κόστους που επιφέρει η σταδιακή αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 1 εκατ. Ευρώ, η Samsung επωφελήθηκε επίσης από την ανανέωση του τέλους αναγνώρισης προϊόντων διακομιστή 1Xnm και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε από 33% το τρίτο τρίμηνο σε 36%. Η SK Hynix συνέχισε να μειώνει το κόστος της με χαμηλές αποδόσεις και τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους συνέχισαν να μειώνονται από 24% σε 19%, τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των τριών μεγάλων κατασκευαστών. Το εύρος τιμών της Micron για την τρέχουσα τριμηνιαία περίοδο (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος) Λιγότερο το ίδιο με τους κορεάτες κατασκευαστές (η περίοδος χρηματοοικονομικής πληροφόρησης κυμαίνεται από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο), το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε από 24% το προηγούμενο τρίμηνο σε 20%.


Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2020, η ανάλυση DRAMeXchange δείχνει ότι η προθυμία αγοράς από την πλευρά της προμήθειας είναι προφανής, οδηγώντας τις τιμές των συμβολαίων DRAM και διακομιστή DRAM σε αντιστροφή προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι η κερδοφορία του αρχικού εργοστασίου θα έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί, αλλά επειδή η τιμή έχει αυξηθεί μόνο ελαφρώς, το αρχικό εργοστάσιο Η αύξηση του κέρδους είναι ακόμα περιορισμένη. Ωστόσο, από την άποψη της συνολικής απόδοσης των αποστολών, η Chinbang Consulting επεσήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο συμπίπτει με τις αργίες του Asian Spring Festival και αυτό είναι το παραδοσιακό εκτός εποχής. Ως εκ τούτου, οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές DRAM αναμένουν ότι οι αποστολές του πρώτου τριμήνου θα μειωθούν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τεχνικές παρατηρήσεις, από την τεχνική παρατήρηση, η χωρητικότητα DRAM της Samsung Line 13 θα αλλάξει σταδιακά στην παραγωγή αισθητήρα εικόνας CMOS το 2020, αλλά το δεύτερο εργοστάσιο της Pingze θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους για να καλύψει τις διαφάνειες της Γραμμής 13, ενώ εισάγεται μαζική παραγωγή 1Znm. Συνολικά, ο συνολικός όγκος παραγωγής της Samsung δεν έχει αλλάξει πολύ φέτος, και το ποσοστό του 1Znm δεν θα είναι πολύ υψηλό. Διατηρήστε μια συνετή αύξηση της παραγωγής.

Η SK Hynix θα συνεχίσει να μετακινεί τσιπ M10 DRAM στην παραγωγή αισθητήρων εικόνας φέτος και θα αυξήσει την παραγωγή M14 ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα δύο νέα εργοστάσιά της στο Wuxi της Κίνας, τα οποία επηρεάστηκαν από τον εμπορικό πόλεμο της Κίνας και της Αμερικής και από την επιδημία της νέας πνευμονίας, το σχέδιο κινηματογράφησης τείνει να είναι συντηρητικό. Το φετινό σχέδιο είναι κυρίως να μεταβείτε στο 1Ynm.

Από την άποψη του Micron, η μνήμη Micron της Ταϊβάν (πρώην Ruijing) έχει κατασκευαστεί πλήρως στο 1Xnm, και ο επόμενος στόχος θα είναι να παραλείψετε το 1Ynm και να παράγετε απευθείας 1Znm. και η τεχνολογία Micron Wafer της Ταϊβάν (πρώην Huayaco) έχει ήδη εισαγάγει περισσότερο από το ήμισυ του 1Xnm και 1Ynm Το ποσοστό είναι περίπου 30%.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.