Η αναφορά αναφέρει ότι η έλλειψη εφοδιασμού της CPU της Intel θα συνεχιστεί το 2020

Τα Ταϊβανέζικα μέσα μαζικής ενημέρωσης Το DigiTimes, το οποίο έχει αρκετά αξιόπιστη ιστορία να σπρώχνει νέα, αναφέρει ότι αναμένει ότι η έλλειψη CPU της Intel θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Έχουμε ήδη δει μια τέτοια πρόβλεψη εδώ και πολύ καιρό, εξάλλου, ο CEO της εταιρείας Bob Swan εξήγησε επίσης την τρέχουσα κατάσταση. Πολλές αναφορές σε άλλες περιοχές υποδεικνύουν επίσης ότι όλο και περισσότεροι εταίροι σκέφτονται να ευνοούν τον καταυλισμό της AMD.


Η χωρητικότητα των τσιπ εργοστασίων της Intel ήταν κορεσμένη και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η υπερβολική ζήτηση. Αλλά για να διατηρήσουν τις αποστολές, οι ΚΑΕ και οι κατασκευαστές της AIB πρέπει να στραφούν στην AMD, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές θα κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το οποίο κατείχε προηγουμένως η Intel.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές OEM / AIB δεν μπορούν να αντέξουν την πριμοδότηση των μαρκών Intel, και η AMD προσφέρει απλώς μια οικονομικότερη εναλλακτική λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Intel ίσως χρειαστεί να σύρει μέχρι το δεύτερο μισό του 2021 για να γυρίσει τα πράγματα ξανά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Gartner, η Intel έχει ανακτήσει το νούμερο ένα κορώνα, αλλά σημαίνει επίσης ότι η εργοστασιακή της χωρητικότητα έχει φτάσει στο όριο. Ωστόσο, όσον αφορά την τεχνολογία επεξεργασίας, η γραμμή προϊόντων 7nm που βασίζεται στην ακραία υπεριώδη λιθογραφία (EUV) δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από την καθυστέρηση 10nm.

Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας, η Intel σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο προϊόν των 7nm το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ειλικρινά αναγνωρίζει ότι έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος του μεριδίου αγοράς της CPU.

Ο Bob Swan αποδίδει το πρόβλημα σε τρεις περιοχές. Η πρώτη είναι η αύξηση της ζήτησης για CPU και τσιπ server (21%), η οποία είναι πολύ ταχύτερη από ό, τι αναμενόταν το 2018 (μόνο το 10%).

Δεύτερον, η Intel κέρδισε μερίδιο αγοράς 100% των μόντεμ smartphone, αλλά αυτό ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη ζήτηση στα δικά της εργοστάσια.

Το τρίτο είναι το εισιτήριο άλματος 10nm, το οποίο έχει φέρει μεγαλύτερη πίεση για να βελτιώσει την απόδοση της προηγούμενης γενιάς 14nm διαδικασία. Ειδικά καθώς ο αριθμός των πυρήνων αυξάνεται, το μέγεθος του τσιπ γίνεται επίσης μεγαλύτερο.

Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι το ίδιο, είναι η πρώτη φορά που η Intel έχει δώσει αρκετούς λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση χωρητικότητας. Η πλευρά αντανακλά επίσης γιατί η εταιρεία ξεκίνησε ξανά τη γραμμή παραγωγής 22nm για να αντισταθμίσει το κενό προσφοράς και ζήτησης των 14nm.

Εάν όλα πάνε καλά, η Intel αναμένεται να αλλάξει πλήρως τη διαδικασία 7nm EUV (ισοδύναμη με τη διαδικασία 5nm της TSMC) το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και να επιτρέψει τη διαδικασία 5nm (ισοδύναμη με 3nm TSMC) το 2024.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.