Έκρηξη της επιδημίας! Η ASML περικόπτει τις οικονομικές εκτιμήσεις του πρώτου τριμήνου και αναστέλλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του δεύτερου τριμήνου

Στις 30 Μαρτίου, η ASML, ένας κορυφαίος κατασκευαστής μηχανημάτων λιθογραφίας παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα λόγω της παγκόσμιας έκρηξης νέας πνευμονίας κορώνας. Αναμένεται ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου θα κυμανθούν μεταξύ 2,4 δις και 2,5 δις ευρώ (26,7 δολάρια ΗΠΑ έως 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια), χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα μεταξύ 3,1 δισεκατομμυρίων και 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η ASML θα αναστείλει επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του δεύτερου τριμήνου.


Η ASML είπε επίσης ότι λόγω ορισμένων προβλημάτων παράδοσης, ορισμένα μη αναγνωρισμένα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο θα μεταφερθούν στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η ASML δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει επαναγορά μετοχών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αφού η εταιρεία εξαγόρασε περίπου 507 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

"Παρά τις προκλήσεις, εξακολουθούμε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τις λειτουργίες της ASML. Λόγω της αβεβαιότητας της New Crown Pneumonia, η ASML αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει επαναγορά μετοχών το δεύτερο τρίμηνο του 2020." ASML ανέφερε.

Ένας εκπρόσωπος της ASML, δήλωσε: "Η σημερινή πανδημία της νέας πνευμονίας μας επηρεάζει όλους.Ο κύριος στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους και ο δεύτερος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα τους πελάτες μας, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας, ώστε να μπορέσουμε όλοι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε την τελική αγορά και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και θα δημοσιεύσουμε μια λεπτομερή έκθεση κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2020 στις 15 Απριλίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.