Μίνι-LED λάμπει στο αμερικανικό CES show, η TCL Huaxing οδηγεί στη νέα τάση εμφάνισης

Ο οπίσθιος φωτισμός Mini-LED έχει γίνει μια σημαντική κατεύθυνση για την αναβάθμιση των πάνελ LCD. Στην ετήσια παγκόσμια εκδήλωση για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης-CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, η TCL παρουσίασε την τεχνολογία οθόνης της επόμενης γενιάς Mini-LED. Η απεικόνιση αυτού του προϊόντος προέρχεται από την TCL Huaxing MLED star screen, δείχνοντας την δύναμη της επιστημονικής έρευνας της TCL Huaxing στον τομέα της προβολής στον κόσμο.

Στο πεδίο προβολής, το HDR έχει γίνει το πρότυπο για τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας και η τεχνολογία Mini-LED μπορεί εύκολα να επιτύχει το τρέχον πρότυπο HDR. Στο μέλλον, η Mini-LED θα επιταχύνει τη διείσδυση στην αγορά της οθόνης, θα επιστρέψει την οθόνη στην ίδια την ποιότητα της εικόνας και θα βελτιώσει επίσης την κατάσταση κατά την οποία τα προϊόντα των πάνελ LCD δεν έχουν αντοχή στα προϊόντα των πάνελ OLED στην αγορά.


Πολλαπλές γίγαντες αρπάξτε την παραλία Mini-LED

Το Mini-LED γίνεται το αγαπημένο του πεδίου προβολής. Από το 2019, η TCL, η Apple, η Hisense, η Asus, η Innolux, η AUO, η BOE και άλλοι γίγαντες έχουν ξεκινήσει οπίσθιο φωτισμό Mini-LED ή παρόμοιες τηλεοράσεις, οθόνες, VR και αυτοκίνητα. Οθόνη και άλλα τελικά προϊόντα.

Τον Ιανουάριο του 2019, η TCL κυκλοφόρησε το προϊόν οπίσθιου φωτισμού Mini-LED ως TCL X10 QLED 8K TV, με μέγεθος οθόνης 75 ίντσες, ανάλυση 8K (7680 * 4320) και αναλογία οθόνης 16: 9. για να TCL, υπάρχουν περισσότεροι γίγαντες ξεκίνησε επίσης Mini-LED προϊόντα οπίσθιου φωτισμού. Το προϊόν οπίσθιου φωτισμού Mini-LED που κυκλοφόρησε από την ASUS τον Ιανουάριο του 2019 είναι το ProArt PA32UCX και το προϊόν οπίσθιου φωτισμού Mini-LED που κυκλοφόρησε από την Acer τον Απρίλιο του 2019 είναι η οθόνη ConceptD CM7321K. Επιπλέον, σύμφωνα με τις αναφορές του Digitimes, η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει προϊόντα οπίσθιου φωτισμού Mini-LED στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021, συμπεριλαμβανομένων iPad 10-12 ιντσών και MacBooks 15-17 ιντσών.

Λοιπόν, ποια ακριβώς είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το Mini-LED που γίνεται η αγάπη του πεδίου εμφάνισης;

Σε σύγκριση με το OLED, τα πλεονεκτήματα της οθόνης οπίσθιου φωτισμού Mini-LED είναι ότι μπορεί να επιτύχει την επίδειξη οθόνης, λεπτή και ελαφριά εμπειρία συγκρίσιμη με την οθόνη OLED με χαμηλότερο κόστος, μεγάλη παραγωγική ικανότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας . Ο οπίσθιος φωτισμός Mini-LED μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εύκαμπτα υποστρώματα για να επιτευχθεί καμπύλη εμφάνιση παρόμοια με την OLED και έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την OLED από την άποψη της αξιοπιστίας της φωτεινής πηγής.

Σήμερα, η ταχύτητα ανάπτυξης Mini-LED είναι εκπληκτική. Πολλές εταιρείες που σκέπτονται στο μέλλον είναι αισιόδοξες για τις μελλοντικές τους τάσεις ανάπτυξης και έχουν πάρει μέρος για να διανείμουν το "κέικ". Φαίνεται ότι οι γιγαντοί γίγαντες της οθόνης LCD έχουν γίνει η "τάση". Για παράδειγμα, το TCL Huaxing MLED Star Screen είναι το πρώτο προϊόν προβολής παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τη μέθοδο TFT-LCD σε συνδυασμό με το υπόστρωμα γυαλιού από άμορφο πυρίτιο για την ενεργοποίηση ενεργών Mini-LED. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια τεχνολογική επανάσταση που φέρνει τις δυνατότητες του Mini-LED σε πλήρη λειτουργία.

Το TCL Huaxing MLED Star Screen είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας της οθόνης από όλες τις απόψεις. Το Star Screen NTSC είναι μέχρι και 100%, γεγονός που αυξάνει την απόλαυση των χρωμάτων κατά 38% + σε σύγκριση με τα συνηθισμένα προϊόντα και το 100% αποκαθιστά την πραγματική υπέροχη σκηνή χωρίς να χάσει κανένα χρώμα. Η εμπειρία ποιότητας εικόνας είναι παρόμοια με την OLED, η οποία μπορεί να φέρει μια νέα και εντυπωσιακή οπτική εμπειρία στον θεατή. η αντίθεση της παραδοσιακής οθόνης LCD είναι γενικά περίπου 1000: 1 και η στατική αντίθεση της διπλής οθόνης είναι περίπου 500.000: 1. Η οθόνη TCL Huaxing MLED Star έχει αναλογία αντίθεσης μέχρι 1 εκατομμύριο: 1, με πιο τέλεια απόδοση λεπτομέρειας. Η οθόνη OLED εμφανίζεται ως φαινόμενο "επιμονή εικόνας" ή "οθόνη καύσης", όταν εμφανιστεί στην οθόνη μια νέα εικόνα, θα εξακολουθεί να εμφανίζεται Μερικές αποστάσεις από την προηγούμενη εικόνα. Το TCL Huaxing έχει μια λύση στο φαινομενικό φαινόμενο, και η δυναμική εικόνα είναι ομαλότερη και σαφέστερη.

Επιπλέον, η πρώτη ολοκληρωμένη λύση LED TCL Huaxing LED γυαλιού έχει πράσινη περιβαλλοντική προστασία και υποστηρίζει τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης. Η υψηλή φωτεινή απόδοση της LED ταιριάζει με τη δυναμική μείωση του φωτισμού της περιοχής MLED 5000, η ​​οποία είναι πιο ενεργειακά αποδοτική. Σε σύγκριση με το προϊόν On PCB Mini-LED, ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση πλαστικών φιαλών 182 500ml. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα προϊόντα OLED, η κατανάλωση ενέργειας της Star Screen μπορεί να μειωθεί κατά 60%. Με τα προϊόντα των 75 ιντσών που ενεργοποιούνται για 12 ώρες την ημέρα, η κατανάλωση ισχύος της οθόνης Star θα μειωθεί κατά 1515 μοίρες ετησίως σε σχέση με τα συνηθισμένα προϊόντα, η οποία ισοδυναμεί με μια οικογένεια τριών το χρόνο κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τα περιβαλλοντικά οφέλη ισοδυναμούν με φύτευση επιπλέον 40 τετραγωνικών μέτρων δάσος.



Το "υψηλό όριο" ευνοεί τις κορυφαίες επιχειρήσεις

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να διανεμηθεί το "κέικ" στο πεδίο Mini-LED, κυρίως επειδή το κατώφλι του Mini-LED είναι υψηλό και υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην τρέχουσα τεχνολογία. Συγκεκριμένα, στο τσιπ, το μέγεθος των τσιπ Mini-LED είναι σημαντικά μικρότερο, έτσι αυξάνονται οι απαιτήσεις για ομοιομορφία μήκους κύματος και πάχος και αυξάνεται η δυσκολία ελέγχου της απόδοσης. Στο τμήμα συσκευασίας, οι απαιτήσεις του τμήματος τσιπ αυξάνονται αφού μειωθεί το μέγεθος του τσιπ. Το μέγεθος των σφαιριδίων έχει μειωθεί αναλόγως και η μετάβαση σε νέες τεχνολογίες, όπως τετράδιο σε ένα ή COB, έχει αυξήσει τη δυσκολία. Στη διαδικασία ενσωμάτωσης, οι κατασκευαστές πρέπει να στερεώσουν χιλιάδες τσιπ Mini-LED στο υπόστρωμα PCB ή σε γυάλινο υπόστρωμα. Υπάρχει ακόμη μια ποιοτική διαφορά στη μεταφορά, αλλά η δυσκολία είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά προϊόντα LED.

Οι τεχνικές δυσκολίες των Mini-LED από την άποψη του μεγέθους των τσιπ, της διαδικασίας συσκευασίας και της ενοποίησης της μονάδας δεν είναι χαμηλές. Επιπλέον, οι μονάδες οπίσθιου φωτισμού Mini-LED κατασκευάζονται συνήθως σε πίνακες PCB. Επειδή τα Mini-LEDs έχουν πολλές ποικιλίες και λίγους αρχικούς αριθμούς, το κόστος PCB είναι συνήθως πιο ακριβό.

Ποιος μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επίλυση αυτών των τεχνικών προβλημάτων θα πάρει το προβάδισμα όταν τρώει το μίνι-LED "κέικ". Η TCL Huaxing, η οποία κατέχει μια σειρά βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, είναι πιο ισχυρή στην επίλυση αυτών των τεχνικών προβλημάτων. Μόνο τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του 2019, ο όμιλος TCL επένδυσε 3.89 δισ. Γιουάν στην έρευνα και την ανάπτυξη και κατέθεσε 1.527 PCT διεθνείς αιτήσεις ευρεσιτεχνίας. Από το τρίτο τρίμηνο του 2019, η TCL έχει υποβάλει συνολικά 11.641 αιτήσεις για διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας PCT, που καλύπτουν χώρες και περιοχές όπως η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα. 41.296 κινεζικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. 11.704 ξένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. και τα ανοικτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας κβαντικών τεσσάρων στον κόσμο.

Με μεγάλο αριθμό τεχνικών αποθεμάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η TCL Huaxing ανέπτυξε την πρώτη οθόνη των 75 ιντσών 8K MLED, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε ένα γυάλινο υπόστρωμα αντί για μια πλακέτα PCB ως το backplane LED. Το MLED έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών δαπανών μονάδας Mini-LED και WOLED επί των PCB.

Οι τεχνικές δυσκολίες εγκατάστασης Mini-LED σε γυάλινα υποστρώματα αντανακλώνται στη διαδικασία παραγωγής υποστρώματος και στη διαδικασία SMT. Προκειμένου να εξασφαλιστεί καλή επίδραση συγκόλλησης, η TCL Huaxing ρύθμισε την ακολουθία της διαδικασίας παραγωγής υποστρώματος και βελτιστοποίησε τη διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος της εύκολης οξείδωσης του Cu, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι άλλα χαρακτηριστικά του υποστρώματος δεν επηρεάστηκαν μετά τη ρύθμιση. Στη διαδικασία SMT, η TCL Huaxing πέρασε την προσπάθεια προσαρμογής του μεγέθους του ανοίγματος του διάτρητου και του όγκου του κασσίτερου για την επίλυση του μη φυσιολογικού προβλήματος. Επιπλέον, η TCL Huaxing βελτιστοποίησε επίσης την καινοτόμο διαδικασία για να εξασφαλίσει τη ομοιομορφία φωτεινότητας ολόκληρου του μηχανήματος.

Η Mini-LED της TCL Huaxing στο γυαλί έχει επιτύχει τεχνολογικές καινοτομίες στο σχεδιασμό υποστρώματος, τη διαδικασία SMT, τη συναρμολόγηση των στοιχείων και τους αλγόριθμους οδήγησης. Σχετικά με το σχεδιασμό του υποστρώματος, η TCL Huaxing βελτιστοποίησε το σχεδιασμό του δρομολογίου και του πλάτους της γραμμής για υψηλής κίνησης ρεύματος. βελτιστοποίηση του σχεδιασμού διάταξης LED για οπτικά εφέ στη διαδικασία SMT, η TCL Huaxing βελτιστοποίησε τη διαδικασία για να επιτύχει την αναμενόμενη απόδοση. στη συναρμολόγηση της μονάδας, μέσω της βελτιστοποίησης Η απορρόφηση θερμότητας και ο σχεδιασμός της μονάδας καθιστούν το αποτέλεσμα της απόδοσης θερμότητας και η ισχύς της μονάδας να φτάσει στο πρότυπο. Επιπλέον, η TCL Huaxing υιοθέτησε επίσης νέες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από τους αλγόριθμους κίνησης και λογισμικού του δίσκου για τη βελτιστοποίηση της επίδρασης του LED Local Dimming και της οθόνης.

Εκτός από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού τεχνικών αποθεμάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η TCL Huaxing διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής G10.5 στον κόσμο, η οποία ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικά μεγάλων Mini-LED στα προϊόντα γυαλιού. Επιπλέον, η TCL Huaxing έχει το πλεονέκτημα της κάθετης ολοκλήρωσης και τα προϊόντα της μπορούν γρήγορα να παραχθούν μαζικά σε ολόκληρο το μηχάνημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.