Η Micron, η SK Hynix και η Western Digital κόβουν τόσο τα τσιπ παραγωγής, τη Samsung: δεν κόβω την παραγωγή

Σύμφωνα με την BusinessKorea, κατασκευαστές chip chip όπως η Micron Technology, η SK Hynix και η Western Digital ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν την παραγωγή καθώς η παγκόσμια ζήτηση μειώνεται. Αντ 'αυτού, η Samsung Electronics δήλωσε ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή τσιπ μνήμης, αλλά μάλλον θα ανταποκριθεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς αυξάνοντας την αποδοτικότητα των γραμμών παραγωγής της.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για την απόφαση της Samsung Electronics.

Πρώτον, σχετίζεται με ανησυχίες σχετικά με το μονοπώλιο τιμών. Οι μεγάλοι κατασκευαστές μαρκών της παγκόσμιας μνήμης, όπως η Micron Technology και η SK Hynix, έχουν ανακοινώσει σχέδια για μείωση της παραγωγής και η συμπεριφορά της Samsung για μη αναγωγή θεωρείται ένας τρόπος σταθεροποίησης των τιμών.

Στην πραγματικότητα, η σχετική αγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Τον Απρίλιο του 2018, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία HagensBerman κατέθεσε αγωγή στη Βόρεια Επαρχία της Καλιφόρνια υποστηρίζοντας ότι η Samsung Electronics, η SK Hynix και η Micron Technology αύξησαν την τιμή των τσιπ DRAM χρησιμοποιώντας το 95% του μεριδίου αγοράς και της περιορισμένης παραγωγής τους. Το δικηγορικό γραφείο υπέβαλε παρόμοια αγωγή το 2006, κατά την οποία ο εναγόμενος πρέπει να πληρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια.

Δεύτερον, η απόφαση της Samsung βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή της. Ακόμα και χωρίς να μειωθεί σκόπιμα ο αριθμός των τσιπ, τα υψηλότερα επίπεδα μικροπαραγωγής μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αποδόσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υψηλότερα επίπεδα μικροπαραγωγής έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αποδόσεις και απαιτούν περισσότερο χρόνο για παραγωγή τσιπ.

Επιπλέον, τα υψηλότερα επίπεδα μικροπαραγωγής έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερων τσιπ και οικονομικά αποδοτικότερα αποτελέσματα στην ίδια είσοδο δισκίου. Καθώς οι παγκόσμιες τιμές των ημιαγωγών πέφτουν, η μείωση του κόστους που βασίζεται στη μικρο-κατασκευή καθίσταται όλο και περισσότερο απαραίτητη για τους κατασκευαστές ημιαγωγών.

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του κόστους, η Samsung Electronics έχει ήδη καταλάβει μια θέση στον κλάδο. Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το λειτουργικό περιθώριο της επιχειρησιακής μονάδας ημιαγωγών ήταν 21,1%. Ως αναφορά, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της μονάδας ήταν 55,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ενώ το περιθώριο κέρδους της SK hynix μειώθηκε από 53,7% σε 9,9%.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.