Οι αντιστάσεις MLCC και τσιπ συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές και το ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας του κατασκευαστή Q2 μπορεί να φθάσει το 70%

Στις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εμπλεκόμενοι κλάδοι επεσήμαναν ότι η έλλειψη εφοδιασμού των MLCC και των chip αντιστάσεων θα συνεχιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί επίσης. Το ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας των συνδεδεμένων κατασκευαστών κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 70%.

Αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι έχουν διερευνήσει τη σχετική αλυσίδα εφοδιασμού και διαπίστωσαν ότι το τρέχον επίπεδο απογραφής των πωλητών καναλιών, των ηλεκτρονικών εργοστασίων εξυπηρέτησης χυτηρίων (EMS) και των κατασκευαστών είναι χαμηλό. Η αναπλήρωση των αναμενόμενων αποθεμάτων συνεχίστηκε στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας, οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία ανέφεραν ότι οι κατασκευαστές παθητικών εξαρτημάτων έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο 70% περίπου το δεύτερο τρίμηνο. Μεταξύ αυτών, τα εργοστάσια της Yageo στην ηπειρωτική χώρα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του ανεπαρκούς ανθρώπινου δυναμικού. Αναμένεται ότι η κατάσταση της απασχόλησης θα βελτιωθεί σημαντικά μετά το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και το ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας της Yageo αναμένεται να αυξηθεί από το σημερινό 50% σε 60% μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Όσον αφορά την τιμή, τα νέα της εφοδιαστικής αλυσίδας αποκάλυψαν ότι η Yageo αύξησε τις τιμές των αντιστάσεων MLCC και παχιάς μεμβράνης στις αρχές του τρέχοντος έτους, αύξηση κατά τουλάχιστον 10%, αλλά προς το παρόν αυξάνει μόνο την τιμή των πωλητών καναλιών και δεν έχει αυξήσει τις τιμές για εργοστάσια EMS.

Νωρίτερα, οι εκθέσεις ξένων επενδύσεων επεσήμαναν ότι τα smartphones 5G έχουν ισχυρή δύναμη έλξης και αναμένεται ότι η τιμή των MLCC γενικής χρήσης θα αυξηθεί κατά 30-50% φέτος. Προς το παρόν, ο κατάλογος ορισμένων προμηθευτών MLCC έχει βυθιστεί και οι ημέρες αποθέματος ήταν μικρότερες του ενός μήνα. Είναι ενεργά αναπλήρωση για την κάλυψη της ζήτησης των πελατών. Αναμένεται ότι οι ημέρες απογραφής πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος θα επιστρέψουν στο επίπεδο των 1,5 μηνών.

Επιπλέον, η έκθεση για τις ξένες επενδύσεις επεσήμανε επίσης ότι η τιμή των προϊόντων χαμηλής ποιότητας MLCC έχει αυξηθεί και ορισμένες προδιαγραφές προϊόντων άρχισαν να αυξάνονται το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους και η τιμή των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας παρέμεινε σταθερή. Επί του παρόντος, η συνολική προβολή παραγγελιών MLCC είναι έως και 6 μήνες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.