Έχασα στο Qualcomm Snapdragon 865; Η Νότια Κορέα δεν θα πουλήσει το τηλέφωνο Samsung Exynos S20

Το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung Electronics, το Galaxy S20, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά στις 6 Μαρτίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών ΜΜΕ, η Samsung δεν θα πουλήσει κινητά τηλέφωνα της σειράς Galaxy S20 εξοπλισμένα με δικό της επεξεργαστή Exynos 990 στη Νότια Κορέα αυτή τη φορά. Η βιομηχανία υποθέτει ότι ο λόγος μπορεί να είναι ότι η Samsung απέτυχε να μειώσει την τιμή και την απόδοση των επεξεργαστών της Exynos και του χάσματος επεξεργαστών Qualcomm.


Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα την τελευταία ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S20 και τη νέα μηχανή αναδίπλωσης Galaxy Z Flip, η οποία προκάλεσε μεγάλη προσοχή στην αγορά. Η BusinessKorea επεσήμανε ότι η σειρά Samsung Galaxy S20 συνεχίζει την πρακτική των προηγουμένων ετών και χωρίζεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμένες με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865 και Samsung Exynos 990. Ωστόσο, η Samsung αποφάσισε να μην ξεκινήσει τη σειρά Exynos Galaxy S20 στη Νότια Κορέα αυτή τη φορά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ναυαρχίδες της Exynos έχουν αποκλειστεί από την αγορά της Κορέας. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της Samsung να γίνει παγκόσμιος ηγέτης εργοστασίου ημιαγωγών έως το 2030 ενδέχεται να αντιμετωπίσει δοκιμές.

Η έκθεση επεσήμανε ότι, σύμφωνα με την πρακτική του παρελθόντος, τα κορυφαία κινητά τηλέφωνα της Samsung Exynos διατίθενται κυρίως στις αγορές της Κορέας και της Ευρώπης, ενώ τα εμβληματικά κινητά τηλέφωνα της Qualcomm πωλούνται στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Όσο για το λόγο για τον οποίο η Samsung αποφάσισε να μην εκτοξεύσει τα τηλέφωνα της σειράς G20 της Νότιας Κορέας φέτος, η βιομηχανία εξηγεί ότι η Samsung δεν κατάφερε να κλείσει το χάσμα τιμών και επιδόσεων μεταξύ των επεξεργαστών Exynos και των επεξεργαστών Qualcomm.

Πρέπει να ειπωθεί ότι η Qualcomm, ιδιοκτήτης του ισχυρότερου τσιπ κινητής τηλεφωνίας Snapdragon 865 στον κόσμο, εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Αν και στη μελλοντική αγορά τσιπ 5G, εκτός από την Apple, η Qualcomm, η Samsung, η MediaTek και η Huawei Hisilicon ενδέχεται να έχουν ένα ισχυρό διαγωνισμό, προς το παρόν υπάρχει πράγματι ένα χάσμα στο μερίδιο αγοράς των προαναφερθέντων εργοστασίων τεχνολογίας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.