Περιορίζεται λόγω προβλημάτων δυναμικότητας; Η GP2 GPU της Intel θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία TSMC 7nm

Σύμφωνα με δημοσιεύματα adoredtv, οι πηγές της βιομηχανίας ανέφεραν ότι η GP2 GPU της Intel χρησιμοποιεί την τεχνολογία επεξεργασίας 7nm της TSMC αντί της 7nm διαδικασίας της Intel και η νέα GPU θα κυκλοφορήσει το 2022.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρθηκε ότι η Intel δήλωσε ότι οι GPU της Xe θα χρησιμοποιήσουν τη δική τους διαδικασία των 7nm, οπότε είναι απίθανο να ανατεθούν από την TSMC οι επερχόμενες GPU. Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Intel, η διαδικασία των 7nm θα είναι η τέταρτη επόμενη χρονιά. Έτοιμοι για το τρίμηνο. Προσθέτοντας τα δύο μαζί, η Intel άλλαξε ξαφνικά την κατεύθυνση του χυτηρίου και ζήτησε βοήθεια από την TSMC.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η απόφαση της Intel μπορεί να εξετάσει το θέμα της χωρητικότητας 7nm. Επιπλέον, επειδή ο νέος κόμβος κοστίζει περισσότερο από τον παλιό κόμβο και η GPU που χρησιμοποιείται για το παιχνίδι δεν μπορεί να είναι υπερβολικά δαπανηρή, εξετάζεται και το ζήτημα του κόστους. Αυτό μπορεί επίσης να σχετίζεται με την τρελή μίσθωση των πρώην υπαλλήλων της AMD και της Radeon, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία της TSMC.

Η πηγή ανέφερε ότι το 7nm της Intel θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την CPU και η GPU γνωρίζει σήμερα ότι το "Ponte Vecchio" της αρχιτεκτονικής Xe_HPC έχει ένα παιχνίδι. Όπως ειπώθηκε, δεν είναι παράλογο η Intel να αναζητήσει χυτήριο TSMC για να εξισορροπήσει την παραγωγική ικανότητα.

Από την άλλη πλευρά, το 2022, είναι σαφές ότι η χωρητικότητα των 7nm θα είναι πιο επαρκής. Με τη συνεχή πρόοδο της προηγμένης τεχνολογίας επεξεργασίας, η τιμή των 7nm θα μειωθεί σταδιακά. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος για τον οποίο η Intel επέλεξε να περιμένει. Επιπλέον, παρόλο που η Intel κυκλοφόρησε τη λίμνη της τίγρης και τη DG1, αλλά και οι δύο είναι Gen 12 LP, ενώ η DG2 βασίζεται στο Gen 12 HP, το οποίο μπορεί να μην έχει σχεδιαστεί ακόμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.