Η Intel κυκλοφορεί νέες FPGAs με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο

Σήμερα, η Intel κυκλοφόρησε επίσημα το FPGA με την υψηλότερη πυκνότητα στον κόσμο.

Το Stratix® 10 GX 10M FPGA διαθέτει 10,2 εκατομμύρια λογικά κύτταρα και είναι σε όγκο παραγωγής. Αυτός ο εξαιρετικά υψηλής πυκνότητας FPGA βασίζεται στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική FPGA Intel Stratix 10 και στην προηγμένη τεχνολογία EMIB (Embedded Multi-Chip Interconnect Bridge) της Intel. Συνδυάζει δύο πυκνές λογικές μάρκες Intel Stratix 10 GX FPGA υψηλής πυκνότητας (το καθένα χωρητικότητας 5,1 εκατομμυρίων λογικών κυψελών) και τα αντίστοιχα I / O κύτταρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία EMIB. Το Intel Stratix 10 GX 10M FPGA διαθέτει 10,2 εκατομμύρια λογικά κύτταρα και είναι περίπου 3,7 φορές πυκνότερο από το FPGA Stratix 10 GX 1SG280, το οποίο είναι η πιο πυκνά συσκευασμένη συσκευή στην αρχική οικογένεια Intel Stratix 10. Η τεχνολογία EMIB της Intel είναι μία από τις πολλές τεχνολογίες επεξεργασίας IC, καινοτομίες κατασκευής και συσκευασίας που επιτρέπουν στην Intel να σχεδιάζει, να παράγει και να παραδίδει την υψηλότερη πυκνότητα στον κόσμο (που αντιπροσωπεύει υπολογιστική ισχύ) FPGAs.

Καθώς αυξάνεται ο σχεδιασμός ASIC, έτσι και η ανάγκη για σχεδιασμό και προσομοίωση πρωτοτύπου. Οι προμηθευτές πρωτοτύπων και προσομοιωτικών συστημάτων ASIC (off-the-shelf) μπορούν να αποκτήσουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα μεγαλύτερα FPGA που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Τα συστήματα προσομοίωσης και δημιουργίας πρωτοτύπων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους κατασκευαστές ημιαγωγών να ανακαλύψουν και να αποφύγουν τα δαπανηρά ελαττώματα σχεδιασμού υλικού και λογισμικού πριν την κατασκευή τσιπ, εξοικονομώντας εκατομμύρια δολάρια.

Με τα μεγαλύτερα FPGAs, μπορείτε να ενσωματώσετε μεγάλα ASIC, ASSP και SoC σχέδια σε όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές FPGA. Τα FPGA Intel Stratix 10 GX 10M είναι τα τελευταία σε μια σειρά μεγάλων οικογενειών FPGA για αυτό το είδος εφαρμογής. Το νέο Intel Stratix 10 FPGA υποστηρίζει την ανάπτυξη συστημάτων προσομοίωσης και πρωτοτύπων για ψηφιακά σχέδια IC που καταναλώνουν δισεκατομμύρια πόρτες ASIC. Το Intel Stratix 10 GX 10M FPGA με 10,2 εκατομμύρια λογικά κύτταρα υποστηρίζει τώρα την Intel® Quartus® Prime Software Suite. Το κιτ διαθέτει μια νέα αποκλειστική διεύθυνση IP που υποστηρίζει καθαρά την εξομοίωση ASIC και τα πρωτότυπα.

Επιπλέον, το Intel Stratix 10 GX 10M FPGA είναι το πρώτο Intel FPGA που χρησιμοποιεί την τεχνολογία EMIB και συνδυάζει λογικά και ηλεκτρικά δύο FPGA υφάσματα για να επιτύχει μέχρι 10,2 εκατομμύρια λογικές κυτταρικές πυκνότητες. Σε αυτήν τη συσκευή, δεκάδες χιλιάδες συνδέσεις συνδέουν δύο υφάσματα FPGA μέσω πολλαπλών EMIBs, δημιουργώντας μια σύνδεση υψηλού εύρους ζώνης μεταξύ δύο μονόλιθων υφασμάτων FPGA.

Το P πλακίδιο που χρησιμοποιείται στα Intel Stratix 10 DX FPGAs είναι η πρώτη συσκευή επιπέδου συνιστώσας στη λίστα των PCI-SIG-συμβατών PCI-SIG συστημάτων-ενσωματωμένων συσκευών. Η ίδια απελευθέρωση του ίδιου P πλακιδίου στην πρόσφατα κυκλοφορήσει Intel® AgilexTM FPGA είναι επίσης συμβατή με τις συσκευές PCIe 4.0.

Ένα άλλο παράδειγμα αυτής της εφαρμογής είναι η πλακέτα P που χρησιμοποιείται στα Intel Stratix 10 DX και τα Intel Agilex FPGAs, η οποία παρουσιάζει προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής και κατασκευής όπως το EMIB και πώς μπορεί η Intel να φέρει γρήγορα μια σειρά από νέα προϊόντα στην αγορά. Και να τεθεί σε πλήρη παραγωγή.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.