Στοιχεία IC: Τα έσοδα από ημιαγωγούς της Κίνας το 2019 θα αυξηθούν κατά 10% από έτος σε έτος

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας IC Insights, τα παγκόσμια έσοδα από ημιαγωγούς το 2019 είναι 15% χαμηλότερα από το 2018 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Από τις χώρες / περιοχές, μόνο οι κινεζικές εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκαν κατά 10% και οι υπόλοιπες μειώθηκαν σε διάφορους βαθμούς.


Συνολικά, σύμφωνα με μια έκθεση της IC Insights, οι αμερικανικές εταιρείες οδηγούν τον κόσμο με μερίδιο αγοράς 55%, ακολουθούμενες από κορεατικές εταιρείες με 21%, ευρωπαϊκές εταιρείες με 7%, και Ταϊβάν, η Κίνα κατέχει την τέταρτη θέση με πλεονέκτημα fabless. το μερίδιο αγοράς έφθασε το 6%. η πέμπτη ήταν η Ιαπωνία, αντιπροσωπεύοντας το 6%. οι κινεζικές επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Κίνας κατέχουν την έκτη θέση με μερίδιο αγοράς 5%.

Λεπτομερέστερα, οι κορεατικές και ιαπωνικές εταιρείες είναι πιο αδύναμες στον κλάδο της μάρκας fabless, αντιπροσωπεύοντας μόνο 1% και 2% αντίστοιχα, ενώ οι κινεζικές εταιρείες της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Κίνας είναι η παγκόσμια αγορά ολοκληρωμένων εξαρτημάτων (IDM). Τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερα, στο 2% και λιγότερο από 1%, αντίστοιχα. Συνολικά, οι αμερικανικές εταιρείες αντιπροσώπευαν το 51% των εσόδων από ημιαγωγούς IDM το 2019 και το 65% των εσόδων των ημιαγωγών fabless.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τα έσοδα της βιομηχανίας ημιαγωγών το 2018, μόνο τα έσοδα των κινεζικών εταιρειών της ηπειρωτικής χώρας αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ η Ευρώπη, η Ταϊβάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 2%, 3% και 9% , Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μειώσεις, σε 24% και 32% αντίστοιχα.

Αναφέρεται ότι το 2019 τα έσοδα των κορεατικών εταιρειών με επικεφαλής τη Samsung και της SK Hynix μειώθηκαν κατά 32% και τα έσοδα των κορεατικών μάρκων DRAM και NAND μειώθηκαν σημαντικά, που είναι η χειρότερη απόδοση σε όλες τις χώρες. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων των νοτιοκορεατικών εταιρειών εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στον κόσμο το 2018.

Μετά από μια απότομη μείωση των εσόδων το 2019, οι περισσότεροι στον κλάδο πιστεύουν ότι η βιομηχανία ημιαγωγών θα επιτύχει ισχυρή ανάκαμψη το 2020. Στην πραγματικότητα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των παγκόσμιων εσόδων από ημιαγωγούς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ήταν μόλις 79% σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς. Η IC Insights προέβλεψε τότε ότι η αγορά ημιαγωγών θα αυξηθεί κατά 8% φέτος.

Εντούτοις, με την εμφάνιση ενός νέου κορωναϊού, η IC Insights πιστεύει ότι η παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών εξακολουθεί να είναι γεμάτη αβεβαιότητα το 2020 και ο οργανισμός θα επανεξετάσει επίσης τις προβλέψεις εσόδων της βιομηχανίας για το 2020, αφού επανεξετάσει την κατάσταση.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.