Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βιομηχανία chip memory επέζησε από το κρύο χειμώνα και οι τιμές οδήγησαν στην ανάκαμψη

10 Ιανουαρίου ειδήσεις, σύμφωνα με ξένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, μετά από μια οδυνηρή χρονιά, οι κατασκευαστές τσιπ μνήμης έχουν λόγο να πιστεύουν ότι η πτώση της βιομηχανίας έχει λήξει.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip μνήμης στον κόσμο, ανακοίνωσε προβλέψεις κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, το τελευταίο σημάδι της ανάκαμψης της εταιρείας. Ο ανταγωνιστής της Micron Technology δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η βιομηχανία περνάει από τις χειρότερες ημέρες της.


Η προώθηση της τεχνολογίας 5G θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της βιομηχανίας chip memory. 5G θα προσφέρει δυναμική ανάπτυξης για την πτώση των πωλήσεων smartphone και θα επεκτείνει τη ζωτικότητα στις εταιρικές επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη, πληροφορική και αποθήκευση δεδομένων. Και αυτές οι περιοχές απαιτούν μεγάλη μνήμη.


Γραφικά: Οι αποστολές Smartphone αναμένεται να αυξηθούν για πρώτη φορά σε τρία χρόνια

Για τους περισσότερους από τους τελευταίους 15 μήνες, η τιμή των μαρκών μνήμης έχει πέσει απότομα. Μετά από την ιστορική αύξηση κέρδους, η βιομηχανία chip chip έχει υπερπαραγωγή, αφήνοντας ένα μεγάλο αριθμό απούλητων προϊόντων απογραφής.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες του 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς TrendForce, η τιμή της μάρκας NAND flash memory αυξήθηκε για πρώτη φορά σε περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Ένα άλλο σημαντικό τσιπ μνήμης, το DRAM, αναμένεται να δει την πρώτη αύξηση της τιμής της σύμβασης σε ένα χρόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020.

"Το τσιπ μνήμης έχει περισσότερα αποθέματα από ό, τι πριν. Δεν βλέπουμε την υπέρβαση που σημειώθηκε πριν από τρία τέταρτα", δήλωσε ο Tobey Gonnerman, εκτελεστικός διευθυντής ηλεκτρονικού καταστήματος Fusion Worldwide. Πρόσθεσε ότι ο όγκος συναλλαγών chip chip έχει επίσης αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες.


Σχήμα: Η χωρητικότητα μνήμης NAND των smartphones αυξάνεται με την πάροδο των ετών

Αν και τα κέρδη των chip makers μειώθηκαν πέρυσι, οι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει ότι το 2020 θα βελτιωθεί. Η τιμή των μετοχών της Samsung Electronics αυξήθηκε κατά 44% πέρυσι, η Micron αυξήθηκε κατά 64% και η SK Hynix αυξήθηκε κατά 61%. Αυτές οι τρεις εταιρείες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς τσιπ μνήμης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της βιομηχανίας και τους αναλυτές, η αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά φέρνει αισιοδοξία στην επιστροφή στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Οι πωλήσεις smartphone ενδέχεται επίσης να τονώσουν τη ζήτηση για μάρκες μνήμης. Μέχρι το 2020, τα δίκτυα 5G θα προωθηθούν σε αρκετές σημαντικές αγορές. Ο Tarun Pathak, αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας έρευνας αγοράς Counterpoint Research, δήλωσε ότι η προώθηση δικτύων 5G θα ενισχύσει τις πωλήσεις smartphone. Καθώς οι καταναλωτές εξακολουθούν να κρατούν παλαιότερα τηλέφωνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, οι πωλήσεις smartphone έχουν μειωθεί για δύο συνεχή έτη.

Ο Patak αναμένει ότι οι αποστολές smartphone θα αυξηθούν κατά 4% φέτος. "Η χωρητικότητα μνήμης Smartphone αυξάνεται επίσης κάθε χρόνο," είπε.

Ταυτόχρονα, ο Mark Newman, αναλυτής της Bernstein Research που παρακολουθεί την αγορά ημιαγωγών, δήλωσε ότι μετά από μήνες συρρίκνωσης των αποθεμάτων, μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου, όπως το Facebook και το Amazon, αναπροσαρμόζουν το απόθεμα μνημών.

Μετά τη μείωση των επενδύσεων παραγωγής και τη μείωση των κινδύνων που προκαλεί η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, η ίδρυση της βιομηχανίας μαρκών είναι επίσης πιο σταθερή. Ο Bernstein δήλωσε ότι οι κατασκευαστές μαρκών μνήμης μείωσαν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2019 σε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο έτος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δαπάνες μειώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια.

"Έχουμε ξεπεράσει", δήλωσε ο Newman.

Η ζήτηση για μάρκες μνήμης κυμάνθηκε δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Η προηγούμενη ύφεση της βιομηχανίας έχει φέρει πολλούς chip makers σε πτώχευση και οδήγησε στην ενοποίηση της βιομηχανίας.

Ο τελευταίος κύκλος κύκλων τσιπ μνήμης είναι πολύ μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και ονομάζεται "σούπερ κύκλος", ο οποίος είναι ο μακροπρόθεσμος κύκλος ανόδου που λήγει το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ωστόσο, ορισμένοι βιομηχανικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι εταιρείες του κλάδου είναι κινείται ταχύτερα αυτή τη φορά για να μειώσει την παραγωγή και ολόκληρη η βιομηχανία μπορεί να προωθήσει μια ανάκαμψη πιο γρήγορα από ποτέ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.