Πρώτη εισαγωγή πελατών! 5G ανάπτυξη τσιπ δικτύου με CEVA-XC16

Η αρχιτεκτονική Gen4 CEVA-XC ενοποιεί τις αρχές της κλιμακωτής επεξεργασίας και της επεξεργασίας των φορέων. Η CEVA δήλωσε ότι είχε ήδη κερδίσει τον πρώτο πελάτη, χρησιμοποιώντας το XC16 για την ανάπτυξη ενός τσιπ δικτύωσης 5G.

Φωτογραφία παραπάνω: Δομικό διάγραμμα της γενικής αρχιτεκτονικής CEVA CEV-XC της CEVA

Η CEVA ανακοίνωσε μια νέα αρχιτεκτονική DSP Gen4 CEVA-XC, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη DSP αρχιτεκτονική παγκοσμίως, παρέχοντας ασύγκριτη απόδοση για τις πολύπλοκες εργασίες παράλληλης επεξεργασίας που απαιτούνται για τα 5G τελικά σημεία και τα RAN, άλλες εφαρμογές. "

Το Gen4 CEVA-XC ενοποιεί τις αρχές της κλιμακωτής επεξεργασίας και της επεξεργασίας των φορέων, επιτρέποντας δύο φορές 8-way VLIW και μέχρι ένα πρωτοφανές 14,000 bits παράλληλου επιπέδου δεδομένων. Ενσωματώνει μια βαθιά αρχιτεκτονική αγωγών που επιτρέπει ταχύτητες λειτουργίας 1,8 GHz σε κόμβο διεργασίας 7nm. Αυτό επιτρέπει στους επεξεργαστές να αναδιαμορφώνονται δυναμικά είτε ως ένα ευρύ μηχάνημα SIMD είτε να χωρίζονται σε μικρότερα ταυτόχρονα νήματα SIMD.

Η αρχιτεκτονική Gen4 CEVA-XC διαθέτει επίσης ένα νέο υποσύστημα μνήμης, χρησιμοποιώντας ένα εύρος ζώνης μνήμης 2048-bit, με συνεκτική, σφιχτά συνδεδεμένη μνήμη για την υποστήριξη της αποτελεσματικής ταυτόχρονης πολλαπλής θωράκισης και πρόσβασης στη μνήμη. Ο πρώτος επεξεργαστής που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Gen4 CEVA-XC είναι το πολυετές CEVA-XC16. Σύμφωνα με την CEVA, "αυτό είναι το γρηγορότερο DSP που έγινε ποτέ".

Άλογο εργασίας για 5G, ραντάρ και LiDAR

Στόχος είναι η χρήση σε διαφορετικούς μορφότυπους των αρχιτεκτονικών 5G RAN, όπως η ανοικτή RAN (O-RAN), η συσσωμάτωση μονάδας βάσης (BBU), καθώς και τα σημεία πρόσβασης των εταιρειών Wi-Fi και 5G. Ισχύει επίσης για μαζική επεξεργασία σήματος και φόρτο εργασίας ΑΙ που απαιτούνται για τη λειτουργία του σταθμού βάσης.

Εκτός από το 5G, ο επεξεργαστής XC16 είναι καλά προσαρμοσμένος για άλλους φόρτους εργασίας υπολογισμών, όπως το Radar και το LiDAR. Η CEVA δήλωσε ότι είχε ήδη κερδίσει τον πρώτο πελάτη, χρησιμοποιώντας το XC16 για να αναπτύξει ένα νέο τσιπ για λύση δικτύωσης 5G. Η διαθεσιμότητα γενικών αδειών λειτουργίας θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2020.

"Οι φορείς ανάπτυξης 5G καλύπτουν καταναλωτικά, βιομηχανικά, τηλεπικοινωνιακά και AI", δήλωσε ο Aviv Malinovitch, Γενικός Διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Κινητών Ευρυζωνικών Υπηρεσιών της CEVA. "Το CEVA-XC16 DSP συμβάλλει στη σημαντική μείωση των φραγμών εισόδου για τους κατασκευαστές OEM και των ημιαγωγών που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις αναπτυσσόμενες αρχιτεκτονικές δικτύου 5G Capex και Open RAN."

Η CEVA είναι χορηγό άδειας ασύρματης συνδεσιμότητας και τεχνολογιών έξυπνης ανίχνευσης: επεξεργαστές ψηφιακών σημάτων, επεξεργαστές AI, ασύρματες πλατφόρμες και συμπληρωματικό λογισμικό για τη σύντηξη αισθητήρων, ενίσχυση εικόνας, όραση υπολογιστή, φωνητική είσοδο και τεχνητή νοημοσύνη. Τα συνολικά έσοδα για το 2019 ήταν 87,2 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 12%, σε σύγκριση με τα 77,9 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν για το 2018.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.