Συμβουλευτική DRAMeXchange: Επηρεασμένη από την εξάπλωση της νέας επιδημίας πνευμονίας κορώνας, η μέση τιμή του NAND Flash ενδέχεται να αντιστραφεί εκ των προτέρων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της DRAMeXchange, αν και η νέα επιδημία πνευμονίας κορωνών συνέχισε να καθιστά τις αποστολές τερματικών προϊόντων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ιδιαίτερα αδύναμες, στον τομέα του NAND Flash, η προσφορά του ετήσιου ρυθμού αύξησης της παραγωγής γιουάν έχει συγκλίνει 30%, σε συνδυασμό με τις συντηρητικές κεφαλαιουχικές δαπάνες μεγάλων προμηθευτών, η μέση τιμή του NAND Flash κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε ακόμη κατά 5% περίπου εκτός εποχής.

Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο, η στάση των αγοραστών των κέντρων δεδομένων στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα εξακολουθεί να είναι αρκετά θετική. Τα SSD για επιχειρήσεις έχουν επίσης γίνει τα πιο προφανή προϊόντα εκτός αποθέματος σε όλες τις κατηγορίες εφαρμογών. Καθώς το μερίδιο των SSD Enterprise στο συνολικό φορτίο NAND Flash συνεχίζει να αυξάνεται, η ισχυρή απόδοση των τιμών θα οδηγήσει επίσης στη άνοδο της συνολικής μέσης τιμής NAND Flash κατά τουλάχιστον 5% το δεύτερο τρίμηνο.

Η DRAMeXchange παρατηρεί ότι οι σημερινοί πελάτες OEM σκοπεύουν να δημιουργήσουν αποθέματα ασφαλείας το συντομότερο δυνατό και να συνεχίσουν να αυξάνουν τον όγκο των αγορών κατά το δεύτερο τρίμηνο λόγω ανησυχιών ότι η επιδημία ενδέχεται να επηρεάσει τις πόλεις παραγωγής NAND Flash στην Κίνα και τη Νότια Κορέα. υπό αυτές τις σκέψεις, δεν αποκλείει Η τρέχουσα κατάσταση του διαπραγματευτικού ενθουσιασμού μπορεί να συνεπάγεται κάποια επανάληψη ή διπλή κράτηση.


Όσον αφορά την αγορά spot και την πλευρά του καναλιού, η αδυναμία των τιμών του NAND Flash είναι ήδη προφανής. Εκτός από τα γκοφρέτες, λόγω της πίεσης των πωλητών σχετικών καναλιών να εισπράξουν και να πουλήσουν, ορισμένες μάρκες προϊόντων SSD έχουν επίσης αρχίσει να πέφτουν.

Προς το παρόν, η συνολική ζήτηση για το NAND Flash το δεύτερο τρίμηνο υποστηρίζεται από τα Enterprise SSDs και η αύξηση των άλλων στοιχείων είναι σχετικά αδύναμη. Αναμένοντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η παγκόσμια επιδημία εξαπλώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο, η άνοδος του NAND Flash μπορεί να αντιστραφεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να μειώνεται ήδη από το τρίτο τρίμηνο.

Οι τιμές SSD του πελάτη συνεχίζουν να αυξάνονται κατά το δεύτερο τρίμηνο λόγω της στενής προσφοράς, οι εντολές eMMC / UFS δεν έχουν μειωθεί προς το παρόν

Επειδή οι περισσότεροι αρχικοί κατασκευαστές NAND Flash τείνουν να μετατοπίζουν την παραγωγική τους ικανότητα σε Enterprise SSD για να αποκτήσουν υψηλότερο μικτό κέρδος από τη γραμμή προϊόντων SSD του πελάτη SSD, η τροφοδοσία του SSD Client βρίσκεται σε στενή κατάσταση.

Από την πλευρά της ζήτησης, παρόλο που οι αποστολές φορητών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκαν σημαντικά από την επιδημία, η πλευρά αγοράς πιστεύει ότι οι επόμενες τιμές SSD του πελάτη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οπότε δεν έχει αναθεωρήσει τον τρέχοντα όγκο αγοράς ή το δεύτερο τρίμηνο, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια Τα επίπεδα των αποθεμάτων καθιστούν πιο πιθανό ότι οι τιμές SSD του πελάτη θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 5%.

Στην αγορά eMMC / UFS, αν και η παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων έχει επηρεαστεί από την επιδημία, η ζήτηση για SSDs του διακομιστή / κέντρου δεδομένων δεν έχει μειωθεί και η υγεία των αποθεμάτων των προμηθευτών τους επέτρεψε διατηρήστε την αρχική αγορά κινητής τηλεφωνίας Οι δίσκοι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή SSD, επομένως δεν υπάρχει σήμερα προφανής υπερπροσφορά.

Από την άποψη της ζήτησης από τους κατασκευαστές μάρκας κινητών τηλεφώνων, επειδή το επίπεδο απογραφής NAND Flash δεν είναι υψηλό, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μεταγενέστερη άνοδο των τιμών και την κατάσταση της επιδημίας ενδέχεται να επηρεάσουν την προσφορά και την εφοδιαστική, το σχέδιο προμηθειών δεν έχει προσαρμοστεί.

Ωστόσο, η ταχεία εξάπλωση της παγκόσμιας επιδημίας οδήγησε τους προμηθευτές και τα εργοστάσια μάρκας να αρχίσουν να αξιολογούν τη δυνατότητα μείωσης της ζήτησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, γεγονός που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αγοραστική ζήτηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Για καταναλωτικά προϊόντα μικρής και μεσαίας παραγωγικής ικανότητας, όπως οι τηλεοράσεις και οι αποκωδικοποιητές, παρόλο που οι παραγγελίες εξακολουθούν να διατηρούνται σε αυτό το στάδιο, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν την πίεση διόρθωσης των αποθεμάτων το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εκτιμάται ότι η τιμή του eMMC κατά το δεύτερο τρίμηνο θα εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά περισσότερο από 5%, αλλά η αύξηση μπορεί να είναι δύσκολο να συνεχιστεί στο τρίτο τρίμηνο.

Η τιμή Wafer υποστηρίζεται ακόμη βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν αποκλείει ότι θα εξασθενίσει πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου

Από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, λόγω της έντονης ζήτησης για SSD σε διακομιστές και κέντρα δεδομένων και της αναδυόμενης ζήτησης SSD από νέες μηχανές τυχερών παιχνιδιών, οι προμηθευτές, με το φαινόμενο crowding των προϊόντων, μείωσαν την προσφορά τους στην αγορά Wafer, η οποία οδήγησε σε αυξήσεις τιμών. .

Σε αυτό το στάδιο, εξακολουθούμε να μην έχουμε υποβάθμιση της ζήτησης διακομιστή / κέντρου δεδομένων και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του Wafers στην αγορά. Ο εφοδιασμός με βάπλες είναι ακόμα αρκετά περιορισμένος. Ως εκ τούτου, η Chinstate Consulting αναμένει ότι η αγορά Wafer θα εξακολουθήσει να έχει βραχυπρόθεσμη ορμή στήριξης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Η ζήτηση για τα τρία βασικά τελικά προϊόντα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι πιθανόν να επηρεαστεί από την επιδημία και είναι αδύνατο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αρχίσει να εξασθενεί η αγορά Wafer στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.