Συνεχίστε να χάσετε βάρος; Η Globalfoundries επίσης πωλεί επιχειρήσεις φωτο-μάσκας στην Toppan Corporation της Ιαπωνίας

Σήμερα (14), σύμφωνα με τον ιστότοπο της Globalfoundries (γερμανική), η Globalfoundries πώλησε τις εργασίες φωτομάσκας στην Toppan Photomasks, θυγατρική της Toppan της Ιαπωνίας, η οποία είναι μετά την πώληση αρκετών fabs τα τελευταία χρόνια. Πουλήστε σχετικές επιχειρήσεις κάθε φορά.

Σύμφωνα με αναφορές, η Globalfoundries και η Toppan έχουν υπογράψει μια πολυετή συμφωνία προμήθειας, στην οποία η Toppan θα παρέχει στην Globalfoundries φωτομάσκες και συναφείς υπηρεσίες που υποστηρίζονται σήμερα από το εργοστάσιο κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στο Burlington, Vermont, ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Toppan θα αποκτήσει μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία της εγκατάστασης της Greenwich Burrington Photomask.

Η Globalfoundries δεν ανέφερε το συγκεκριμένο ποσό της συναλλαγής. Μετά την πώληση στον Toppan, πρέπει να συνεργαστούν με τον τελευταίο. Η Toppan προμηθεύει προϊόντα και υπηρεσίες photomask από αμερικανικά fabs.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η AMTC, πρώην Κέντρο Φωτομάσκων της Dresden των δύο μερών, θα δεχθεί περιουσιακά στοιχεία όπως ο εξοπλισμός κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στο εργοστάσιο της GF και τα δύο μέρη θα συνεργαστούν για την ολοκλήρωση αυτής της μεταφοράς τους επόμενους μήνες.

Στην πραγματικότητα, για να επιλύσει τις οικονομικές δυσκολίες της, από το 2018 έως σήμερα, η Globalfoundries έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις και σχέδια αδυνατίσματος και έχει πουλήσει διάφορα πλακίδια. Για παράδειγμα, φέτος, τον Ιανουάριο, η βασική τιμή ήταν 240 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το εργοστάσιο Fab 3E της Σιγκαπούρης 8 ιντσών πωλήθηκε στους ηγέτες της TSMC παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο, αναφέρθηκε ότι τα βασικά fabs που επενδύθηκαν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Τσενγκντού της Κίνας σχεδίαζαν να αλλάξουν. Προς το παρόν, το έργο έχει ουσιαστικά τερματιστεί.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία με την ON Semiconductor να πωλήσει το Fab 10 πλακιδίων πλακιδίων 12 ιντσών στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στην ON Semiconductor με κόστος 430 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάιο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου, η Globalfoundries πούλησε την Avera Semiconductor. Καθώς η εταιρεία σταμάτησε να αναπτύσσει τη διαδικασία των 7nm και στράφηκε στην τεχνολογία επαγγελματικών διαδικασιών, η πελατειακή της βάση και οι επιχειρήσεις θα αλλάξουν σημαντικά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.