Κίνα-ΗΠΑ Φάση Ι Οικονομική και εμπορική συμφωνία: Η Κίνα υπόσχεται να αγοράσει πολυπυριτίου, ένα σημαντικό υλικό από ημιαγωγούς, από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Στις 15 Ιανουαρίου, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν επίσημα την πρώτη φάση της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση της Κίνας να αγοράσει αμερικανικά εμπορεύματα ύψους US $ 200 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των 77,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε μεταποιητικά προϊόντα και το πολυπυριτικό είναι μεταξύ τους.


Εννοείται ότι το πολυπυριτικό είναι ένα σημαντικό υλικό για τους ηλιακούς συλλέκτες και τους ημιαγωγούς. Η Κίνα κυριαρχεί στον τομέα της κατασκευής ηλιακών συλλεκτών, και η Κίνα αντιπροσωπεύει πάνω από το 92% της συνολικής ζήτησης πολυπυριτίου.


Η νορβηγική εταιρεία πολυπυριτίου REC Silicon έχει δύο εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τιμή των μετοχών έχει αυξηθεί. Η REC, η Hemlock Semiconductor και η Wacker Polysilicon, οι τρεις παραγωγοί πολυπυριτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις αυξημένες αγορές της Κίνας.

Προηγουμένως, το 2014, η Κίνα επέβαλε ένα τιμολόγιο για το πολυπυρίτιο των ΗΠΑ και ταυτόχρονα επιδοτούσε σθεναρά τις κινεζικές εγχώριες εταιρείες, πιέζοντας το REC. Πέρυσι έκλεισε το εργοστάσιο της πολιτείας της Ουάσινγκτον και απέρριψε 450 άτομα. Η βιομηχανία ελπίζει ότι η νέα συμφωνία θα διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη σύγκρουση μεταξύ της Κίνας και της ηλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ και θα επιτρέψει στα δύο μέρη να αλλάξουν από εχθρικές σχέσεις σε κοινή συνεργασία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hemlock Semiconductor δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο οικισμός θα φέρει ένα καλύτερο τέλος, επειδή το πολυπυριτικό είναι μια ζωτικής σημασίας πρώτη ύλη για τους ηλιακούς συλλέκτες και τους ημιαγωγούς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.