Μπορεί ο αριθμός των αποστολών να επιστρέψει στο παρελθόν; Η Morita Chemical της Ιαπωνίας επαναλαμβάνει την εξαγωγή υδροφθορίου στη Νότια Κορέα

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Οικονομική Καθημερινή, στις 8 Ιανουαρίου, με την έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο χημικός παραγωγός Morita Chemical επανέλαβε την εξαγωγή υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας στη Νότια Κορέα για παραγωγή ημιαγωγών μετά από παρέλευση 6 μηνών.

Η απόφαση αυτή άλλαξε επίσης την κατάσταση ότι η Morita Chemical δεν κατάφερε να εξάγει υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας στη Νότια Κορέα από τον περασμένο Ιούλιο.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η ιαπωνική κυβέρνηση ελαφρώς χαλάρωσε και ανακοίνωσε ότι μείωσε εν μέρει τους περιορισμούς στην εξαγωγή φωτοανθεκτικών στη Νότια Κορέα. Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν λάβει άδεια για να παρέχουν σε εταιρείες όπως η LG, η Samsung και η SK Hynix φωτοαντιστάσεις για τρία χρόνια χωρίς να χρειάζεται να εγκρίνονται για κάθε αποστολή. Ωστόσο, οι περιορισμοί για το φθοριωμένο πολυϊμίδιο και το υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας δεν έχουν χαλαρωθεί.

Morita Chemical Co., Ltd. Ο Πρόεδρος Yasuo Morita εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα περιορίσει την εξαγωγή υλικών ημιαγωγών, η κυβέρνηση θα ξαναρχίσει την εξαγωγή, διαφορετικά θα μειωθεί το μερίδιο αγοράς των ιαπωνικών εταιρειών.

Οι ιαπωνικές εταιρείες, όπως η Morita Chemicals και η Stella Chemifa, αντιπροσωπεύουν σήμερα περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας αγοράς πωλήσεων υδροφθορίου. Στη Νότια Κορέα, η Morita Chemical κατέχει το ένα τρίτο του μεριδίου αγοράς του υδροφθορίου και οι πελάτες της είναι η Samsung Electronics, η SK Hynix και άλλοι κατασκευαστές.

Εννοείται ότι η Morita Chemical έλαβε την άδεια της ιαπωνικής κυβέρνησης για επανεκκίνηση της εξαγωγής υδροφθορίου στις 24 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Ωστόσο, δεδομένου ότι η εγχώρια κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις αναζητούν ενεργά ανεξάρτητη εγχώρια ανάπτυξη και αγορές από άλλες υπερπόντιες χώρες, η Morita εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι οι μελλοντικές αποστολές δεν θα φθάσουν στο προηγούμενο επίπεδο.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ενέργειας δήλωσε ότι η Νότια Κορέα έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία μαζικής παραγωγής υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας και εάν η τεχνολογία δεν έχει προβλήματα από πλευράς κερδοφορίας και σταθερής προσφοράς, θα μειώσει σημαντικά την εξάρτηση από την ιαπωνική εταιρείες. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία χημικών ουσιών της Νότιας Κορέας Soulbrain ίδρυσε ένα νέο εργοστάσιο στο Gongju, Chungcheongnam-do και άρχισε την παραγωγή διαλύματος υδροφθορικού οξέος. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, η παραγωγική ικανότητα της Soulbrain αυξήθηκε σημαντικά και η παραγωγική της ικανότητα θα μπορέσει να καλύψει περίπου το 70 έως 80% της ζήτησης της Νότιας Κορέας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.