Επιχειρήσεις αδυνατίσματος ξανά; Η Intel σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα τσιπ συνδεσιμότητας στο MaxLinear

Σύμφωνα με αναφορές φωτισμού, αρκετές πηγές της βιομηχανίας ανέφεραν ότι η Intel βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική εταιρία αναλογικών μικροεπεξεργαστών MaxLinear και σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα τσιπ συνδεσιμότητας στο MaxLinear.

Ο πρώτος δημοσιογράφος αυτής της είδησης ήταν το Bloomberg. Η Bloomberg δήλωσε ότι η Intel και η MaxLinear συζητούν συγχωνεύσεις και εξαγορές, αλλά μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Η Intel μπορεί ακόμα να διατηρήσει τη διαίρεση.

Επιπλέον, οι πηγές της βιομηχανίας ανέφεραν ότι η Intel εξετάζει επίσης τη δυνατότητα πώλησης μιας τέτοιας επιχείρησης σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Qualcomm και MediaTek.

Εννοείται ότι το τμήμα αυτό χρησιμοποιείται από την Intel για την παραγωγή μαρκών για μόντεμ και πύλες DOCSIS, καθώς και τσιπ για WiFi και έξυπνα οικιακά προϊόντα.

Στην πραγματικότητα, επειδή η Intel και η MaxLinear διατηρούν μια μακροπρόθεσμη σχέση συνεργασίας με προϊόντα καλωδιακού μόντεμ, το chipset της DOCSIS της Intel και τα μπροστινά μάρκες της MaxLinear έχουν συνδυαστεί, οπότε έχει νόημα να πωλούν όλα ή μέρος της Intel Home Connectivity Chip Division στο MaxLinear.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι η Intel ψάχνει αγοραστές για τη συνδεδεμένη μονάδα τσιπ σπίτι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Bob Swan, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξομαλύνει αυτές τις μη ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες. Προς το σκοπό αυτό, πέρυσι, πώλησαν την επιχείρησή τους στη Apple για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον, στην επιχείρηση αποταμίευσης της εταιρείας, ο Bob Swan δημοσίευσε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία με τους ανθρώπους.

Εξυπακούεται ότι το τμήμα Home Connectivity Chips της Intel έχει ετήσιες πωλήσεις περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Maxlinear είναι εταιρεία ημιαγωγών με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία παρέχει μια ευρεία γκάμα αναμεταδόσεων και τσιπ δικτύου. Η αγοραία αξία της εταιρείας είναι περίπου 1,3 δισ. Δολάρια.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.