Η Apple ισχυρίζεται ότι η βιομετρική σχεδίαση τσιπ A13 επικεντρώνεται στην ενεργειακή απόδοση

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller, και ο μηχανικός κατασκευής τσιπ Anand Shimp, σε συνέντευξη με ξένα μέσα ενημέρωσης, μίλησαν για το βιοφρίδιο A13 που χρησιμοποιήθηκε στο νέο iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max.

Ο βιοπληροχέας A13 έχει ενσωματωμένα 8,5 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, ο οποίος είναι περίπου 23% περισσότερο από τους 6,9 δισεκατομμύρια τρανζίστορ στο τσιπ A12. Το τμήμα A13 bionic chip CPU αποτελείται από έξι πυρήνες με δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης 2.66GHz που ονομάζονται Lightning και τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης που ονομάζονται Thunder. Το τμήμα AU bionic chip GPU χρησιμοποιεί επεξεργαστή γραφικών τετραπλού πυρήνα. Επιπλέον, ο βιοτσίπ A13 έχει επίσης έναν οκταπυρηνικό νευρικό κινητήρα για μηχανική μάθηση, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει ένα τρισεκατομμύριο λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Σε σύγκριση με το τσιπ A12, όλα τα βασικά εξαρτήματα (συμπεριλαμβανομένης της CPU, της GPU και του νευρικού κινητήρα) έχουν έως 20% καλύτερη απόδοση και 30% περισσότερη απόδοση ενέργειας από το τσιπ A12.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller, δήλωσε ότι η Apple έχει βελτιώσει το χαρακτηριστικό γνώρισμα iOS 13 από κείμενο σε ομιλία, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη επεξεργασία φυσικής γλώσσας, μέσω της μηχανικής μάθησης και ενός νευρικού κινητήρα. Η Apple επικεντρώνεται στην απόδοση και την αποδοτικότητα κατά το σχεδιασμό μάρκας A-series. Ο Phil Schiller δήλωσε: "Μιλάμε δημόσια για τις επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τη βλέπουμε ως την απόδοση που μπορεί να παρέχεται ανά watt ισχύος."

Κοιτάζοντας μπροστά, η ομάδα παραγωγής τσιπ της Apple θα εξετάσει πώς να χρησιμοποιήσει εφαρμογές σε συσκευές iOS για να βελτιστοποιήσει τα μελλοντικά σχέδια τσιπ. Ο Phil Schiller είπε ότι για εφαρμογές που δεν απαιτούν πρόσθετες επιδόσεις, ας το τρέξουμε με την απόδοση που προσέφερε το τσιπ A12 πέρυσι, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με τον Phil Schiller, η μηχανική μάθηση διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο chip A13, βοηθώντας στη διαχείριση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ΠΡΟΣΘΕΤΩ: Rm 2703 27Ρ Ho King Comm Center 2-16,
Φου Γιουέν Σεν Μόνγκ Κοκ Κονόλ, Χονγκ Κονγκ.